Υπερψηφίστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρόταση της Μάλτας για «ανθρωπιστικές παύσεις πυρός» στην Λωρίδα της Γάζας

Απείχαν ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία

Must Read

Με 12 ψήφους υπέρ, καμία κατά και 3 αποχές (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία) εγκρίθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόταση της Μάλτας για «επείγουσες και εκτεταμένες ανθρωπιστικές παύσεις και διαδρόμους» σε όλη την Λωρίδα της Γάζας.

Στο ψήφισμα αναφέρεται πως η κατάπαυση πυρός πρέπει να πραγματοποιείται «για επαρκή αριθμό ημερών», προκειμένου να καταστεί δυνατή, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό Δίκαιο, η ασφαλής και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση για τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ στην περιοχή.

Με το εν λόγω ψήφισμα ζητείται, επίσης, η άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς και άλλες ομάδες, ιδιαίτερα των παιδιών.

Επιπλέον, απαιτεί από όλα τα μέρη να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους βάσει του Διεθνούς Δικαίου και καλεί τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να παρακολουθεί την εφαρμογή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This