Ο Μπάιντεν γκρέμισε την σχέση με την Κίνα! Αβέβαιο πλέον το μέλλον της ανθρωπότητας

Must Read

Ο Τζο Μπάιντεν μόλις κατέστρεψε την τελευταία ευκαιρία για την δημιουργία πλαισίου διαλόγου και ειρηνική συνύπαρξη με την Κίνα. Ήταν φυσικά αναμενόμενο και εξαιρετικά δύσκολο για έναν αμερικανό πρόεδρο να αποδεχτεί την άνοδο ενός «πολυπολικού κόσμου», έναντι της παντοδυναμίας των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Σι Τζινπίνγκ «δικτάτορα» λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του στο Σαν Φρανσίσκο. Η Κίνα θεωρεί πλέον ότι έκανε ότι μπορούσε για την επίτευξη ειρήνης παρά τις συνεχείς προκλήσεις – όπως θεωρούν την επέκταση των ΗΠΑ στον Ειρηνικό – από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Δεν πρόκειται να επιχειρήσουν νεα προσέγγιση, τουλάχιστον όσο στα ηνία παραμένει ο Σι Τζινπίνγκ.

Ο Μπάιντεν μάλλον δεν έχει υπολογίσει σωστά τις εξελίξεις: Ένας φιλικός προς την Κίνα συνασπισμός προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην Ταϊβάν και η επερχόμενη νίκη του τον Ιανουάριο θα μπορούσε να τερματίσει τις εχθροπραξίες που το Πεκίνο θεωρεί πως έχει προκαλέσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να προκαλέσει την Κίνα. Η άνοδος φιλοκινεζικού κόμματος μάλλον οφείλεται στο ότι Ο λαός της Ταϊβάν έχει δει τι συνέβη στην Ουκρανία και δεν θέλει να πέσει θύμα σε έναν άλλο πόλεμο «δι’ αντιπροσώπων» των ΗΠΑ.

Ο χρόνος φαίνεται να ευνοεί την Κίνα. Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν μια μεγάλη οικονομική κρίση στο εγγύς μέλλον, Όπως δείχνει και η ραγδαία αύξηση των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων. Η άντληση νέου χρέους είναι σχεδόν αδύνατη καθώς τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα θεωρούνται πλέον τοξικό περιουσιακό στοιχείο από τα περισσότερα έθνη.

Η εκτύπωση χρημάτων φαίνεται να είναι η μόνη επιλογή που όμως θα οδηγήσει σε επιταχυνόμενη πτώση του δολαρίου των ΗΠΑ στο διεθνές εμπόριο αλλά και ως αποθεματικό νόμισμα. Ενεργεια που επίσης θα οδηγήσει σε τεράστιο πληθωρισμό / υπερπληθωρισμό και μια οικονομική κρίση πρωτοφανών διαστάσεων.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η τάση των διεθνών αγορών, καθώς το «ξεφόρτωμα» των αμερικανικών ομολόγων φαίνεται πλέον να είναι μία κοινή πολιτική επιλογή διεθνώς και όχι μόνο του Κινεζικού υπουργείου οικονομικών.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ενεργοποιήσει για άλλη μια φορά την στρατιωτική της ισχύ, ρισκάροντας πλέον τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Διότι όλα δείχνουν πως η Κίνα είναι έτοιμη για ένα σενάριο γενικευμένης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με την υπερδύναμη, στην περίπτωση που η Ταϊβάν θα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης στο Πεκίνο, όπως το Κίεβο χρησιμοποιήθηκε για να πιέσει την Μόσχα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This