Κινητοποίηση κατά του Ισραήλ διέλυσε η αστυνομία στο Σαν Φρανσίσκο

Διαδηλωτές απέκλεισαν τον ζωτικής σημασίας οδικό άξονα και ζητούσαν να κηρυχθεί εκεχειρία στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς

Must Read

Δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έρευνες από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, αναζητώντας και συλλαμβάνοντας διαδηλωτές κατά του Ισραήλ, καθώς οι αμερικανικές αρχές ξανάνοιγαν και πάλι τη ζωτικής σημασίας γέφυρα Μπέι Μπριτζ που οδηγεί στο Σαν Φρανσίσκο, την πόλη όπου φιλοξενείται το Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Οι διαδηλωτές που απέκλεισαν αυτόν τον ζωτικής σημασίας οδικό άξονα ζητούσαν να κηρυχθεί εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Σταματήστε τη γενοκτονία» και «Όχι αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ».

Η αστυνομία συνέλαβε «δεκάδες» διαδηλωτές, ανέφερε μία από τις ομάδες που οργάνωσαν την κινητοποίηση, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στο πρακτορείο Reuters. Ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι διαδηλωτές συνέχιζαν να φωνάζουν «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη» και «Η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη».

Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνιας είχε δώσει νωρίτερα εντολή στους συγκεντρωμένους να διαλυθούν. Οι αρχές έστειλαν γερανούς στη γέφυρα για να σηκώσουν αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους διαδηλωτές για να διακόψουν την κυκλοφορία όταν ξεκίνησε η κινητοποίηση, το πρωί, κατά την ώρα αιχμής.

Αφού ξεκίνησε και πάλι η κυκλοφορία, σε τουλάχιστον μία λωρίδα, αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο Honda και συνέλαβαν τους επιβάτες. Μεταξύ αυτών ήταν και ένας που βρισκόταν στο πορτ-μπαγκάζ και φέρεται ότι συμμετείχε στη διαδήλωση.

Δύο από τους συλληφθέντες είπαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις διαμαρτυρίες. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Λορίν Τόμκινς είπε στο Reuters ότι πήγαινε στη δουλειά της αλλά συμμορφώθηκε με τις εντολές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου όταν την συνέλαβαν μέσα στο όχημά της.

Νωρίτερα, περίπου 200 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη γέφυρα. Στην κινητοποίηση μετείχαν πολλές οργανώσεις, όπως το Κίνημα Παλαιστίνιων Νέων και η Παλαιστινιακή Αλληλεγγύη της Περιοχής του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Πριν από την επέμβαση της αστυνομίας κάποιοι αλυσοδέθηκαν σε αυτοκίνητα στα οποία είχαν αναρτήσει πινακίδες με συνθήματα όπως «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη». Πολλοί ξάπλωσαν στο οδόστρωμα, καλυμμένοι με λευκά σεντόνια.

Η κυκλοφορία άρχισε να εξομαλύνεται γύρω στις 10.45 τοπική ώρα (20.45 ώρα Ελλάδας).

Η Μπέι Μπριτζ είναι μια από τις σημαντικότερες οδικές αρτηρίες του Σαν Φρανσίσκο και δεκάδες χιλιάδες οχήματα την διασχίζουν καθημερινά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This