Αγωνιώδεις εκκλήσεις για το Αλ Σίφα – Στους 24 οι νεκροί μέσα σε 48 ώρες λόγω διακοπής ρεύματος

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Πυροβολούν όλη την ώρα, όλες τις περιοχές»

Must Read

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα λόγω έλλειψης καυσίμων και γεννητριών, με αποτέλεσμα να πεθάνουν 24 άνθρωποι μέσα σε 48 ώρες. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Χαμάς δήλωσε πως οι ασθενείς πέθαναν «διότι ιατρικά μηχανήματα ζωτικής σημασίας σταμάτησαν να λειτουργούν εξαιτίας της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Άσραφ αλ Κίντρα πρόσθεσε πως από χθες, ο ισραηλινός Στρατός κατέστρεψε τρία κτήρια στην δυτική πλευρά του συγκροτήματος: το κυλικείο του νοσοκομείου, το κτήριο υπηρεσιών συντήρησης και το τμήμα ανθρωπίνων πόρων.

 

Γιατρός στο Αλ Σίφα: Οι ισραηλινές δυνάμεις “δεν βρήκαν τίποτα”

Ένας γιατρός στο νοσοκομείο Αλ Σίφα δήλωσε σήμερα πως οι ισραηλινές δυνάμεις δεν “βρήκαν τίποτα” κατά την διάρκεια των ερευνών στο νοσοκομειακό συγκρότημα και πως τα τρόφιμα και το νερό τελειώνουν.

Ο γιατρός Άχμεντ ελ Μοχαλαλάτι δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters πως παρά τις “δύσκολες” συνθήκες στο νοσοκομείο, δεν έχουν πεθάνει μωρά εκεί αφότου εισήλθε ο ισραηλινός στρατός σε αυτό προχθές, Τετάρτη.

Είναι μια πολύ τρομακτική κατάσταση, εδώ τα ισραηλινά άρματα μάχης και οι Ισραηλινοί στρατιώτες μετακινούνται μέσα στην περιοχή του νοσοκομείου, σε όλο το νοσοκομείο” δήλωσε ο Μοχαλαλάτι,χειρουργός που σπούδασε στο Κάιρο και εκπαιδεύθηκε στο Λονδίνο.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Πυροβολούν όλη την ώρα, όλες τις περιοχές” πρόσθεσε.

Ο IDF δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως ανακάλυψε υπόγεια σήραγγα της Χαμάς και ένα όχημα με όπλα στο συγκρότημα του νοσοκομείου Αλ Σίφα. Δημοσιοποίησε, επίσης, βίντεο και φωτογραφίες για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του.

 Μιλώντας στα αγγλικά, ο Μοχαλαλάτι είπε: “Δεν βρήκαν τίποτα. Δεν συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση. Ούτε ένας πυροβολισμός εναντίον τους μέσα στην περιοχή του νοσοκομείου“.

Το νοσοκομείο, γεμάτο ασθενείς και εκτοπισμένους, πασχίζει να συνεχίσει τηn λειτουργία του και έχει γίνει επίκεντρο παγκόσμιας ανησυχίας.

Ο Μοχαλαλάτι δήλωσε πως ο ισραηλινός Στρατός έδωσε κάποιες προμήθειες αφότου εισέβαλε στο νοσοκομείο, αλλά αυτές είναι ανεπαρκείς.

“Αυτό που συνέβη είναι πως ο κόσμος, εμάς μας τελειώνουν τα τρόφιμα, μας τελείωσε το πόσιμο νερό. Και στην συνέχεια, έκαναν διευθετήσεις για λίγα, μόνο λίγα τρόφιμα και νερό, που είναι πολύ, πολύ ελάχιστα, που δεν καλύπτουν, ίσως το 40% του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ γύρω“.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This