Ασθενείς φεύγουν με τα πόδια από το νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας για να γλιτώσουν από τις ισραηλινές εφόδους

Μπορέλ: Μόνον η Παλαιστινιακή Αρχή μπορεί να κυβερνήσει μεταπολεμικά την Γάζα

Must Read

Την ώρα που ο διευθυντής του νοσοκομείου Al-Shifa στη Γάζα, υποστήριζε ότι ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε σταθμούς οξυγόνου του νοσοκομείου, γραμμές ύδρευσης και φαρμακεία, το AFP μετέδιδε ότι εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται πεζή από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο πρακτορείο, 450 ασθενείς εξακολουθούσαν νωρίτερα να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο, καθώς δεν μπορούσαν να να μετακινηθούν.

Όπως μετέδωσε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο τον διευθυντή του νοσοκομείου, μεταξύ των ασθενών είναι και 30 πρόωρα μωρά τα οποία παραμένουν ακόμα εκεί, ενώ υπάρχει συντονισμός με τον Ερυθρό Σταυρό για να απομακρυνθούν.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε σήμερα κατά την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα της εφόδου του στο νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα εντολή από μεγάφωνα για την εκκένωσή του «σε μια ώρα», ανέφερε δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται εκεί, ωστόσο ο IDF ανακοίνωσε ότι δεν έδωσε καμία εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου, αλλά ότι «ανταποκρίθηκε σε αίτημα» του διευθυντή του νοσοκομείου.

Επίσης, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, στελέχη του νοσοκομείου Al-Shifa, συντονίζονται με τον ΟΗΕ για την απομάκρυνση των υπολοίπων 120 ασθενών που δεν μπορούν να αναχωρήσουν για λόγους υγείας, δήλωσε ο διευθυντής του ιδρύματος.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι η Χαμάς που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα χρησιμοποιεί το νοσοκομείο ως στρατιωτική βάση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ισραηλινός στρατός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον διευθυντή του νοσοκομείου Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια για να του ζητήσει «την απομάκρυνση των ασθενών, των τραυματιών, των εκτοπισμένων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και όλοι αυτοί να πάνε με τα πόδια προς την ακτή που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο, στο δυτικό τμήμα της Πόλης της Γάζας, σε μια ώρα», δήλωσε ο ίδιος στο AFP.

Εδώ και μέρες Ισραηλινοί στρατιώτες μπαίνουν στις υπηρεσίες του αλ Σίφα για να ανακρίνουν ανθρώπους στο εσωτερικό του και κάνουν έρευνες σε κάθε κτήριο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στο νοσηλευτικό συγκρότημα που είναι το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας.

Ο διευθυντής είχε ήδη αρνηθεί αυτήν την εβδομάδα προηγούμενη εντολή εκκένωσης που είχε λάβει τηλεφωνικώς, επικαλούμενος κυρίως την περιπλοκότητα μιας τέτοιας επιχείρησης.

Εδώ και μέρες το νοσοκομείο δεν έχει ρεύμα και οι επικεφαλής υπηρεσιών του αναφέρουν ότι δεκάδες ασθενείς έχουν πεθάνει «επειδή ζωτικής σημασίας ιατρικός εξοπλισμός έχει σταματήσει να λειτουργεί λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης».

Τα περισσότερα νοσοκομεία της Γάζας δεν έχουν πλέον καύσιμα για να τροφοδοτήσουν τις γεννήτριές τους. Χθες, το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την καθημερινή είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας δύο βυτιοφόρων με καύσιμα.

Μπορέλ: Μόνον η Παλαιστινιακή Αρχή μπορεί να κυβερνήσει μεταπολεμικά την Γάζα

Μόνον η Παλαιστινιακή Αρχή μπορεί να κυβερνήσει την Γάζα όταν τελειώσει ο πόλεμος, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η Χαμάς δεν μπορεί πλέον να έχει τον έλεγχο της Γάζας», σημείωσε ο Μπορέλ στην ετήσια διάσκεψη για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας «Διάλογος της Μανάμα» που διεξάγεται στο Μπαχρέιν.

«Επομένως ποιος θα έχει τον έλεγχο της Γάζας; Πιστεύω ότι μόνον ένας θα μπορούσε να το κάνει αυτό, η Παλαιστινιακή Αρχή», τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This