Ναυτικό (διπλωματικό) επεισόδιο Αυστραλίας – Κίνας

Ανοικτά της Ιαπωνίας

Must Read

Διπλωματικό επεισόδιο στον Ειρηνικό…

Για την ακρίβεια, ναυτικό επεισόδιο στα διεθνή ύδατα σημειώθηκε στα ανοικτά της Ιαπωνίας, με δύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας να τραυματίζονται μετά την έκθεσή τους, όπως γνωστοποιήθηκε, σε παλμούς σόναρ κινεζικού πολεμικού πλοίου!

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε η Αυστραλία, δύτες του πολεμικού ναυτικού της χώρας υπέστησαν τραυματισμούς και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή που είχαν από τον ΟΗΕ, μετά από συγκεκριμένη ενέργεια κινεζικού πολεμικού πλοίου, παρά τα σήματα ενημέρωσης από την φρεγάτα της Αυστραλίας!

Τι συνέβη

Οι δύτες της HMAS Toowoomba επιχειρούσαν στα ύφαλα της φρεγάτας, προσπαθώντας να αποκολλήσουν δίχτυα που είχαν εμπλακεί στις προπέλες. Όταν kai πλησίασε το κινεζικό καταδιωκτικό πλοίο. Το πλήρωμα της αυστραλιανής φρεγάτας είχε ήδη ενημερώσει τα παραπλέοντα σκάφη για την εκτέλεση εργασιών, στέλνοντας επιπρόσθετα μηνύματα ενημέρωσης προς το κινεζικό σκάφος, το οποίο αντί να ανταποκριθεί, ενεργοποίησε το ισχυρό υποθαλάσσιο σόναρ. Με αποτέλεσμα έτσι την δημιουργία ισχυρών ηχοβολιστικών κυμάτων που κατευθύνθηκαν προς τους Αυστραλούς δύτες, φέρνοντας τις παραπάνω συνέπειες.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της, κρατώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους. Το περιστατικό αποτέλεσε άλλωστε την πρώτη δοκιμασία στις σχέσεις της Αυστραλίας με την Κίνα. Αλλά αποτελεί πια και στοίχημα για την κυβέρνηση Αλμπανίζι μετά την πρόσφατη επίσκεψη στην Κίνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησής του να βελτιώσει τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This