Ιταλία: Βρέθηκε ετρουσκικός τάφος, 2.600 ετών με ελληνικά αντικείμενα!

Μεταξύ άλλων και βάζα από... πιθανότατα χιώτικο κρασί

Must Read

Σημαντική ανακάλυψη!

Ένας τάφος δυόμιση και πλέον χιλιάδων ετών (2.600 για την ακρίβεια) ανακαλύφθηκε αλλά και αποκαλύφθηκε πρόσφατα στον δήμο Montalto di Castro στην Ιταλία!

«Γίναμε μάρτυρες ανοίγματος ενός αρχαίου ετρουσκικού τάφου που ήταν θαμμένος στη Νεκρόπολη Osteria στο Vulci», έγραψε στις 27 Οκτωβρίου ο δήμος, που βρίσκεται κατά μήκος της Μεσογείου, βορειοδυτικά της Ρώμης (περιοχή Λάτσιο).

Το στόρι

Σύμφωνα με τους ιστορικούς οι Ετρούσκοι έχτισαν τον πολιτισμό τους σε ένα τμήμα γης που είναι η σημερινή Ιταλία, ξεκινώντας από το 900 π.Χ. και λειτουργούσε ως ένα δίκτυο πόλεων-κρατών, όχι πολύ διαφορετικό με την Ρωμαϊκή Δημοκρατία που ακολούθησε. Οι Ετρούσκοι κυριάρχησαν στην Ιταλία μέχρι την πτώση τους, ως αποτέλεσμα των πολέμων με τους Ρωμαίους, στην τότε επεκτεινόμενη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, γύρω στον 4ο αιώνα π.Χ. Η περιοχή Vulci, ένας αρχαιολογικός χώρος στα βόρεια του Λάτσιο ήταν κάποτε μια πλούσια ετρουσκική πόλη. Τα ευρήματά του έχουν γίνει γνωστά ευρέως, καθιστώντας τον δημοφιλές σημείο για τουριστικές επισκέψεις και ένα γωνιά ενδιαφέροντος για αρχαιολογικές ανασκαφές.

Ο τάφος που ανακαλύφθηκε βρέθηκε εντυπωσιακά άθικτος όταν άνοιξε επίσημα, για πρώτη φορά μετά από περίπου 2.600 χρόνια, σύμφωνα με το ιταλικό διαδικτυακό περιοδικό Finestre sull’Arte. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν… χαμένους θησαυρούς, συμπεριλαμβανομένης μιας συλλογής αγγείων και αμφορέων, που συνδέονται συνήθως με αρχαίους ελληνικούς ή ρωμαϊκούς πολιτισμούς. Τα βάζα περιείχαν κρασί από την Ελλάδα, πιθανότατα από την Χίο!

Σκεύη, κύπελλα, σιδερένια αντικείμενα, διάφορα κεραμικά και διακοσμητικά βρέθηκαν επίσης σε άριστη κατάσταση, όπως και ένα ύφασμα που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για μια νεκρική τελετουργική, προσφορά που ονομάζεται «το τελευταίο γεύμα» ή «γεύμα του νεκρού». Βρέθηκε επίσης και ένα χάλκινο καζάνι.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This