Ένταση στα σύνορα Φινλανδίας – Ρωσίας – Δεκάδες μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη

Το Ελσίνκι κατηγορεί τον Πούτιν για εργαλειοποίηση

Must Read

Αυξημένες μεταναστευτικές ροές παρατηρούνται στους δύο συνοριακούς σταθμούς ανάμεσα στη Φινλανδία και τη Ρωσία μετά την απόφαση της κυβέρνησης της πρώτης να τοποθετήσει φράκτες προκειμένου να σταματήσει τους μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη.

Μάλιστα χθες το βράδυ, ένταση επικράτησε στο συνοριακό πέρασμα Νιιράλα όταν μια ομάδα παράτυπων μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ επιχείρησε να περάσει τα σύνορα, με τη φινλανδική αστυνομία να τους απωθεί κάνοντας χρήση δακρυγόνων για να αποτρέψει την είσοδό τους.

Όπως ανακοίνωσε η φινλανδική συνοριοφυλακή δεκάδες μετανάστες βρίσκονται στα σύνορα της κατηγορώντας παράλληλα τον Βλαντιμίρ Πούτιν για εργαλειοποίηση.

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας πιστεύει ότι οι μεταναστευτικές ροές υποκινούνται από τη Μόσχα καθώς προωθεί μετανάστες προς τα σύνορα της χώρας ως απάντηση στην απόφαση του Ελσίνκι να ενισχύσει την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η φινλανδική συνοριοφυλακή ύψωσε από τα μεσάνυχτα φράκτες στα περάσματα Βααλίμαα, Νουιγιάμα, Ιμάτρα και Νιιράλα στην νοτιοανατολική Φινλανδία, όπου συγκεντρώνεται και το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο, παρά το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών, δεκάδες μετανάστες έφθασαν σήμερα το απόγευμα στα περάσματα Νουιγιάμα και Βααλίμαα, όπου παραμένουν.

Η Φινλανδία και η Ρωσία μοιράζονται συνοριακή γραμμή μήκους 1.340 χιλιομέτρων, που αποτελεί και εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Περίπου 300 αιτούντες άσυλο, οι περισσότεροι από το Ιράκ, την Υεμένη, την Σομαλία και την Συρία, έφθασαν αυτήν την εβδομάδα στην Φινλανδία, σύμφωνα με την συνοριοφυλακή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι στιγμής τέσσερις συνοριακοί σταθμοί παραμένουν ανοικτοί, αλλά αιτήσεις για χορήγηση ασύλου μπορούν να κατατεθούν πλέον μόνο σε δύο από αυτούς, που βρίσκονται βορειότερα.

«Μεγάλο λάθος»

Χθες, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως «μεγάλο λάθος» την κίνηση της Φινλανδίας να κλείσει τους συνοριακούς σταθμούς. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Ελσίνκι καταστρέφει τις διμερείς σχέσεις.

Δείτε επίσης: Η Φινλανδία τοποθετεί φράκτες σε συνοριακά περάσματα με την Ρωσία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This