Ο Ενές Καντέρ «ξεσκεπάζει» τον Ερντογάν: Θα αποδειχθεί ότι δεν είναι φίλος του λαού της Γάζας

«Κατά τη διάρκεια της 20ετούς θητείας του ως ηγέτης της Τουρκίας έχει βοηθήσει τη Ρωσία, το Ιράν και το Κατάρ να αποσταθεροποιήσουν τη Μέση Ανατολή», επισημαίνει ο πρώην NBAer

Must Read

Ο βετεράνος άσος του NBA και επίσημα επικηρυγμένος από τον Ταγίπ Ερντογάν Τούρκος μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ Φρίντομ είπε όλη την αλήθεια για τη «φιλοπαλαιστινιακή» στάση του Τούρκου προέδρου σε άρθρο του στη «Wall Street Journal», τονίζοντας πως «βλέπει τον πόλεμο ως ένα εργαλείο για να αυξήσει την επιρροή του και να κερδίσει ψήφους στην Τουρκία».

Ειδικότερα, με αφορμή πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο ορκισμένος πολέμιος του Τούρκου προέδρου αναφέρθηκε στο ζήτημα της Γάζας και της ρητορικής του Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι «η Ε.Ε., όπως και οι ΗΠΑ, διατηρεί εδώ και καιρό αυταπάτες σχετικά με τις απόψεις και τις προθέσεις του κ. Ερντογάν… Κατά τη διάρκεια της 20ετούς θητείας του ως ηγέτης της Τουρκίας έχει βοηθήσει τη Ρωσία, το Ιράν και το Κατάρ να αποσταθεροποιήσουν τη Μέση Ανατολή».

«Ο κ. Ερντογάν συνομιλεί με τους ηγέτες της Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Στην πραγματικότητα, η συνηγορία του κ. Ερντογάν υπέρ των μουσουλμάνων είναι επιλεκτική. Είναι σιωπηλός, για παράδειγμα, όταν πρόκειται για τους Ουιγούρους που αντιμετωπίζουν θρησκευτικές διώξεις στην Κίνα και βουβός για τους Κούρδους, θύματα της δικής του κυβέρνησης», σημειώνει ο Καντέρ και εκτιμά πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Ερντογάν δεν θα αποδειχθεί φίλος του λαού της Γάζας. Βλέπει τον πόλεμο ως ένα εργαλείο για να αυξήσει την επιρροή του και να κερδίσει ψήφους στην Τουρκία. Μια ευκαιρία να το παίξει παγκόσμιος ηγέτης ενώ υποδαυλίζει τον εξτρεμισμό».

«Το Ισραήλ ανακάλεσε τους διπλωμάτες του από την Τουρκία και δηλώνει ότι επανεκτιμά τις σχέσεις του με την Αγκυρα. Η ίδια επανεκτίμηση θα έπρεπε να γίνει και στις δυτικές πρωτεύουσες και τους διεθνείς οργανισμούς που αποδέχθηκαν το τουρκικό καθεστώς εδώ και 20 χρόνια», καταλήγει στο άρθρο του ο Καντέρ, ο οποίος ασκεί σταθερά σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τον έχει επικηρύξει, προσφέροντας 500.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This