Μπορέλ: «Δραματική η κατάσταση του άμαχου πληθυσμού στην Γάζα»

«Η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι η δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους», είπε

Must Read

Στην κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Ζόζεπ Μπορέλ αμέσως μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ ενημέρωσε τους υπουργούς για τις κρίσιμες επαφές που είχε σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Μπαχρέιν, Κατάρ και Ιορδανία.

Όπως σημείωσε, υπάρχουν δύο βασικοί άξονες από την επίσκεψή του στην πληγείσα περιοχή: «Αίσθηση απόλυτα επείγουσας ανάγκης, ιδιαίτερα λόγω της δραματικής ανθρωπιστικής κρίσης στην Γάζα και κοινή επιθυμία να εργαστούμε για μια διαρκή ειρήνη στην περιοχή. Η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι η δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους. Θα ζητήσω από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να υποβάλει έγγραφο επιλογών σχετικά με το μέλλον της Γάζας, το οποίο θα ήθελα να συζητήσω με τους Υπουργούς. Το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τον Δεκέμβριο θα μας επιτρέψει να κάνουμε ξανά απολογισμό και να επικεντρωθούμε ιδιαίτερα στη σταθεροποίηση της Γάζας και στην αναζωογόνηση της λύσης των δύο κρατών».

Επιπροσθέτως, ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι «η ανθρωπιστική κατάσταση του άμαχου πληθυσμού είναι δραματική. Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητεί άμεσες ανθρωπιστικές παύσεις είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός». Ακόμη, συμπλήρωσε ότι «υπάρχει επίσης επείγουσα ανάγκη απελευθέρωσης των ομήρων».

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του «για την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στη Δυτική Όχθη και τόνισε τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης παρά τις προσπάθειες της Παλαιστινιακής Αρχής. Η διπλωματία παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση και παρά τις τεράστιες προκλήσεις πρέπει να προωθήσουμε τους προβληματισμούς μας για τη σταθεροποίηση της Γάζας και του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This