Τρεις γιατροί και ένας ακόμη δημοσιογράφος μεταξύ των νεκρών από ισραηλινά πλήγματα σε Γάζα και Λίβανο

Must Read

Την ώρα που φουντώνουν οι φήμες περί επικείμενης μαζικής απελευθέρωσης Ισραηλινών ομήρων της Χαμάς, σε συνδυασμό με ολιγοήμερη εκεχειρία, το Ισραήλ συνεχίζει ακάθεκτο τους βομβαρδισμούς σε Λίβανο και Γάζα, οδηγώντας στο θάνατο ακόμη περισσότερους αμάχους.

Ειδικότερα, σε τέσσερις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη 21/11, σε διάφορες περιοχές του νότιου Λιβάνου, όπου τις τελευταίες έξι εβδομάδες μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε, μεταξύ άλλων, μία νεαρή δημοσιογράφο, έναν φωτογράφο, ένα μέλος της Χεζμπολάχ και μια 80χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα δε με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου και νοσοκομειακές πηγές, μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο εναντίον αυτοκινήτου κοντά στο χωριό Τσαατίγια (νοτιοδυτικά), σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβαίνοντες. Με βάση πληροφορίες από το δίκτυο Elnashra, όλοι τους ήταν μέλη της Χαμάς, ανάμεσά τους κι ένας υποδιοικητής των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ στον Λίβανο.

Στο μεταξύ, έναν ακόμη βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα κατήγγειλαν σήμερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), υποστηρίζοντας πως από την επιδρομή σκοτώθηκαν δύο μέλη τους. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση, οι Ισραηλινοί έπληξαν το νοσοκομείο Al Awda στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο γιατροί της οργάνωσης και ένας ακόμη που συνεργαζόταν μαζί τους και ανήκε στο Υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Οπως αναφέρουν, επίσης, δεκάδες είναι τα μέλη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου  που τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό που έπληξε τον 3ο και τον 4ο όροφο του  κτηρίου, συμπεριλαμβανομένων και μελών του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Ένα νοσοκομείο, στο οποίο, όπως λένε, εξακολουθούν να βρίσκονται περισσότεροι από 200 ασθενείς.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτό το χτύπημα και για άλλη μια φορά ζητάμε σεβασμό και προστασία των ιατρικών εγκαταστάσεων, του προσωπικού και των ασθενών», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και προσθέτουν πως «οι επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις αποτελούν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». «Αυτό είναι ένα ακόμη χτύπημα κατά του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα τις τελευταίες ημέρες. Οι συνάδελφοί μας, που βοηθούν εκατοντάδες ασθενείς στη Γάζα, αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για να παρέχουν την ελάχιστη ιατρική περίθαλψη που μπορούν. Το να βλέπεις γιατρούς να σκοτώνονται δίπλα σε κρεβάτια νοσοκομείου, είναι πέρα για πέρα τραγικό και αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα», καταλήγουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Από την πλευρά της, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος, σε ανακοίνωσή της στο X (πρώην Twitter), αναφορικά με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Al Awda, έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς γιατρούς.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This