Ανείπωτη τραγωδία στο Κονγκό με 37 νεκρούς νέους που ήθελαν να καταταγούν στον στρατό!

Η ανεργία σκοτώνει...

Must Read

Η επιθυμία τους να ενταχθούν στον στρατό του Κονγκό στάθηκε μοιραία για τουλάχιστον 37 νεαρούς πολίτες της χώρας, καθώς ποδοπατήθηκαν και έχασαν τη ζωή τους στο στάδιο Μισέλ Ντ’ Ορνάνο, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες ενδιαφερόμενοι.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα χτες το βράδυ στην Μπράζαβιλ, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Κονγκό, μιας χώρας όπου η ανεργία στους άνδρες ξεπερνά το 20%, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Ο στρατός αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες του Κονγκό, γεγονός που οδήγησε δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους να κάνουν σαν «παλαβοί» να ενταχθούν σε αυτόν. Το αποτέλεσμα ήταν η υπηρεσία που είχε αναλάβει την ασφάλεια του σταδίου να χάσει τον έλεγχο, όταν μια μεγάλη ομάδα εξ αυτών άνοιξαν δια της βίας την πύλη του γηπέδου για να μπουν πρώτοι μέσα, ενώ άλλοι πήδηξαν στο γήπεδο αφού πρώτα σκαρφάλωσαν σε έναν τοίχο.

Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς έχασαν την ισορροπία τους και σωριάστηκαν στο έδαφος, με τον όχλο να περνά από πάνω τους. «Ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 37 νεκρούς και πολλούς τραυματίες», ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε η ομάδα διαχείρισης κρίσεων που συγκρότησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ανατόλ Κολινέ Μακοσό, με τις αρχές του Κονγκό να έχουν ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα ο στρατός του Κονγκό ανακοίνωσε ότι σκόπευε να στρατολογήσει 1.500 νέους ηλικίας 18-25 ετών. Ωστόσο, μετά την ανείπωτη αυτή τραγωδία, ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη διαδικασία στρατολόγησης νέων στην πρωτεύουσα «μέχρι νεωτέρας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This