Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Δεν υποχωρεί η Κίνα στο θέμα του Χονγκ Κονγκ παρά το εκλογικό αποτέλεσμα

Ούτε βήμα πίσω δεν είναι διατεθειμένο να κάνει το Πεκίνο απέναντι στην πολιτικήκαι με βαθιά κοινωνικές προεκτάσεις- κρίση που έχει βάλει φωτιά στο Χονγκ Κονγκ, παρά το γεγονός ότι οι φιλοδημοκρατικοί υποψήφιοι πέτυχαν μεγάλη νίκη στις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν στην πρώην βρετανική αποικία.

Δείτε επίσης: Πώς ο εποικισμός εξυπηρετεί την Κίνα

Αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά από τις διαβεβαιώσεις της κινεζικής κυβέρνησης, που διαμήνυε χθες ότι συνεχίζει να υποστηρίζει «απόλυτα» την επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ παρά την εκλογική ήττα. «Η κινεζική κεντρική κυβέρνηση υποστηρίζει απόλυτα την αρχηγό της κυβέρνησης Κάρι Λαμ ως επικεφαλής της Ειδικής Διοικητικής Περιοχής (σ.σ.: έτσι ονομάζεται επισήμως το Χονγκ Κονγκ)», δήλωνε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους του Τύπου ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκενγκ Σουάνγκ, αποφεύγοντας να σχολιάσει ευθέως την ήττα των υποψηφίων που πρόσκεινται στο Πεκίνο.

Από την πλευρά της, ωστόσο, και έπειτα από έξι μήνες κινητοποιήσεων των χιλιάδων πολιτών, που ζητούν περισσότερη ανεξαρτησία από την Κίνα, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ δια στόματος Λαμ τόνισε ότι επιθυμεί «να ακούσει με ταπεινότητα» τον πληθυσμό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ