Η Κούρδισσα της Ολλανδίας που έχει προκαλέσει πανικό στην Τουρκία

Ετοιμάζεται για πρωθυπουργός και πρωτοστάτησε στην ψήφιση του νόμου για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Must Read

Περίπου 13,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες στην Ολλανδία, όπου αποφασίστηκαν πρόωρες εκλογές μετά την πτώση της κυβέρνησης λόγω της διαφωνίας για το σχέδιο ασύλου και μετανάστευσης.

Στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών, η γεννημένη στην Άγκυρα αλλά Κούρδισσα στην καταγωγή, υπουργός Ασφάλειας και Δικαιοσύνης Dilan Yeşilgöz μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας. Το πιο πιθανό είναι να προκύψει από την κάλπη μια επιλογή συνασπισμού τουλάχιστον 4 κομμάτων.

Σχεδόν το 40% των Ολλανδών ψηφοφόρων ανέφεραν ότι ήταν αναποφάσιστοι την τελευταία ημέρα. Εάν τα αποτελέσματα των εκλογών, που θα γίνουν γνωστά σήμερα τα μεσάνυχτα, είναι προς την κατεύθυνση που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, η Dilan Yeşilgöz μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, 4 κόμματα διαγωνίζονται για την πρώτη θέση. Ο κύριος εταίρος της κυβέρνησης, το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD), με επικεφαλής την Dilan Yeşilgöz, φαίνεται να προηγείται με μικρή διαφορά.

Η οικογένειά της έφτασε στην Ολλανδία ως πρόσφυγες όταν ήταν 7 ετών. Η 46χρονη Yeşilgöz, εξελέγη ομόφωνα αρχηγός του VVD μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε να εγκαταλείψει την πολιτική. Η μεγαλύτερη προτεραιότητα της Yeşilgöz και του κόμματός της είναι να σταματήσει η εισροή προσφύγων και μεταναστών στην Ολλανδία.

Θέλει να περιορίσει τη μετανάστευση εργαζομένων και φοιτητών και να καταστήσει πιο δύσκολο για τους πρόσφυγες να αποκτήσουν άδειες μόνιμης διαμονής. Προτεραιότητά της είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος και τα ζητήματα ασφάλειας.

Βεβαίως η Τουρκία έχει θορυβηθεί από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς η ίδια φωτογραφίζεται με φόντο μια εικόνα στο γραφείο της που απεικονίζει την κατοχή του Καραμπάχ, ενώ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψήφιση του νόμου για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This