Μέση Ανατολή: Η Χαμάς παρέδωσε τη λίστα με τους ομήρους που θα απελευθερωθούν

Αύριο στις 16:00 θα απελευθερωθούν 13 άτομα, όλα τους γυναίκες και παιδιά

Must Read

Τη λίστα με τα ονόματα των ομήρων που θα απελευθερωθούν αύριο, Παρασκευή 24/11, παρέδωσε στο Ισραήλ η Χαμάς, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κατάρ, στην οποία κάνει λόγο για απελευθέρωση 13 Ισραηλινών πολιτών.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανέφερε πως η -ολιγοήμερη- κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει στις 07:00, ενώ ανακοίνωσε και τον τρόπο με τον οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία του Ισραήλ με τη Χαμάς, επισημαίνοντας ότι στις 16:00 της ίδιας ημέρας θα απελευθερωθούν τα 13 άτομα, όλα τους γυναίκες και παιδιά, της λίστας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ του Κατάρ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Ντόχα αναμένει να ξεκινήσει άμεσα να περνάει μέσω της Ράφα η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αμέσως μόλις τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός. Αυτή θα είναι η πρώτη ομάδα ομήρων που θα απελευθερωθούν και θα επιστρέψουν στο Ισραήλ, από τους τουλάχιστον 240 ανθρώπους που είχε απαγάγει στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς.

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, οι «Wall Street Journal», επικαλούμενοι ανώτερους Αιγύπτιους αξιωματούχους, ανέφεραν σε άρθρο τους ότι η Χαμάς δεν έχει παραδώσει επισήμως λίστα ονομάτων με τους ομήρους που πρόκειται να απελευθερώσει.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, μεταξύ των τεχνικών ζητημάτων που τίθενται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είναι η πρόσβαση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στους απελευθερωμένους ομήρους και οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο μέσω της οποίας θα φύγουν από τη Γάζα, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν την κατάσταση.

Οι Ισραηλινοί ήθελαν να παραδοθούν οι όμηροι στον Ερυθρό Σταυρό πριν από τη μεταφορά τους στο Ισραήλ, ενώ η Χαμάς ζητά να δοθούν απευθείας στην Αίγυπτο. Το Ισραήλ ζήτησε, επίσης, να δοθεί πρόσβαση στον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφτεί όσους ομήρους παραμένουν στη Γάζα, μετά την πρώτη ανταλλαγή, όρο στον οποίο η Χαμάς δεν έχει συμφωνήσει.

*φωτο αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This