Βεβήλωσαν εβραϊκούς τάφους στο νεκροταφείο του Σαρλερουά στο Βέλγιο

Καταγράφει αύξηση σε αντισημιτικές δηλώσεις ή ενέργειες

Must Read

Μετά την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ, ο αντισημιτισμός ενισχύεται σε ολόκληρη την Ευρώπη με τα βίαια περιστατικά να πληθαίνουν. Τελευταίο στο Βέλγιο, όπου άγνωστοι βεβήλωσαν εβραϊκούς τάφους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τουλάχιστον 85 τάφοι στο εβραϊκό τμήμα νεκροταφείου του Σαρλερουά βεβηλώθηκαν, ενώ χάλκινα αντικείμενα και αστέρια του Δαβίδ εκλάπησαν. Την «ενέργεια αντισημιτικού χαρακτήρα» καταδίκασαν σήμερα οι Αρχές της βαλονικής πόλης.

«Το μέρος που επελέγη και η κλοπή πολλών αστεριών του Δαβίδ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφιβολίας για τον αντισημιτικό χαρακτήρα των προθέσεων» δήλωσε ο δήμαρχος του Σαρλερουά, Πολ Μανιέτ.

«Στο όνομα της πόλης, καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις άθλιες ενέργειες» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ζήτησε από τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου να ειδοποιήσουν κάθε οικογένεια.

Η πόλη κατέθεσε μήνυση και διενεργείται έρευνα

Μόνο το εβραϊκό τμήμα του νεκροταφείου επλήγη, ένδειξη του αντισημιτικού χαρακτήρα του βανδαλισμού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας. Δεν βρέθηκε γραμμένο κανένα μήνυμα ή γκράφιτι.

Τα αντικείμενα αποκολλήθηκαν από τους τάφους, αναμφίβολα με εργαλεία, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Πολ Μανιέτ.

Το Βέλγιο καταγράφει αύξηση των αναφορών για αντισημιτικές δηλώσεις ή ενέργειες μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

Η βελγική κυβέρνηση υπενθύμισε ότι για την εβραϊκή κοινότητα, τα σχολεία και τους χώρους λατρείας της υπάρχει επί του παρόντος ιδιαίτερη αστυνομική επαγρύπνηση.

«Ο αντισημιτισμός είναι ένα κακό που πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε με όλες μας τις δυνάμεις» δήλωσε σήμερα ο Πολ Μανιέτ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του γαλλόφωνου Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This