Guardian: Έλληνας καρκινοπαθής περνάει τους τελευταίους μήνες της ζωής του σε σπίτι με μούχλα στην Βρετανία!

Οι αποτυχημένες προσπάθειες μετεγκατάστασης και οι προσφορές

Must Read

Με την ιστορία του 73χρονου Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, ενός Έλληνα που έχει διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο και περνάει τους τελευταίους μήνες της ζωής του σε ένα διαμέρισμα στην Βρετανία γεμάτο υγρασία και μούχλα ασχολήθηκε η βρετανική Guardia.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ηλικιωμένος νοικιάζει το σπίτι εδώ και περίπου 10 χρόνια στο Έντφιλντ, στο βόρειο Λονδίνο και διαμένει μαζί με την σύζυγό του. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου γνωρίζει για τα προβλήματα,ωστόσο, δεν έδωσε λύση.

Η μαύρη μούχλα η οποία είναι τοξική και η μυρωδιά της υγρασίας έχουν κυριαρχήσει στο μικρό σπίτι με το ένα υπνοδωμάτιο. Όπως λέει ο κ. Τριανταφυλλίδης, αναγκάζεται να ξοδεύει πολλά χρήματα για θέρμανση καθώς πρέπει να έχει ανοιχτό καλοριφέρ όλη την ημέρα.

Ο ίδιος τονίζει πως οι συνθήκες διαβίωσης του έχουν αντίκτυπο στην υγεία του.

«O γιατρός μου είπε να αλλάξω το μέρος στο οποίο μένω γιατί μπορεί να ζήσω περισσότερο. Μου είπαν τρεις μήνες, αλλά μπορεί να είναι και ένας χρόνος», σημειώνει ο 73χρονος.

Δείτε βίντεο:

Το συμβούλιο της περιοχής επισκέφθηκε το ακίνητο δύο φορές πριν τη διάγνωση του κ. Τριανταφυλλίδη,διαπίστωσε ότι δεν είναι κατάλληλο και μετέφερε το ζευγάρι σε ξενοδοχείο λίγο μετά τη διάγνωση, τον περασμένο Ιανουάριο, για να βρει νέο σπίτι.

Μετά από δέκα ημέρες, το συμβούλιο τους μετέφερε πίσω στο παλιό τους διαμέρισμα. Μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια για την εύρεση σπιτιού ακολούθησε και τον Φεβρουάριο.

Τον περασμένο μήνα, το συμβούλιο προσέφερε στον ζευγάρι και πάλι ένα διαμέρισμα περίπου από μια ώρα μακριά από την οικογένειά του και το νοσοκομείο.Έτσι, απέρριψαν την προσφορά. Το ζευγάρι σημειώνει πως αρκετοί ιδιοκτήτες δεν δέχονται έναν ετοιμοθάνατο ενοικιαστή.

«Ονειρεύομαι να είμαι πιο ήρεμος, να είμαι κατασταλαγμένος, να μην υποφέρω, να έχω ψυχική ηρεμία», λέει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Τι ισχυρίζεται ο ενοικιαστής 

Ο ιδιοκτήτης είπε στον Guardian, μεταξύ άλλων, ότι η οικογένεια δεν επέτρεψε σε οικοδόμους να έχουν πρόσβαση στο σπίτι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και ο ίδιος προσπάθησε να ξεκινήσει εργασίες αλλά η οικογένεια αρνήθηκε. Επίσης, ότι οι ενοικιαστές κάπνιζαν κα γι’αυτό δημιουργήθηκε μούχλα. 

Η οικογένεια τόνισε ότι δεν γνώριζε για την επίσκεψη των οικοδόμων και υποστήριξαν ότι δεν επέτρεψαν να ξεκινήσουν οι εργασίες τον περασμένο μήνα επειδή οι αναθυμιάσεις, η σκόνη και ο κίνδυνος μόλυνσης θα αποτελούσαν κίνδυνο για τον 73χρονο.

«Υπό αυτές τις πολύ εξαιρετικές συνθήκες, κάναμε μια σειρά από προσφορές στην οικογένεια  συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε ξενοδοχείο, προστατευόμενη κατοικία για άτομα άνω των 70 ετών και ένα ακίνητο στο Χάροου. Οι δύο τελευταίες από τις οποίες απορρίφθηκαν», λέει εκπρόσωπος του συμβουλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This