Η Χαμάς καθυστερεί τη δεύτερη απελευθέρωση ομήρων – Ζητά να περάσουν φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη βόρεια Γάζα – Δείτε live

14 Ισραηλινοί όμηροι και 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αναμένεται να απελευθερωθούν

Must Read

Σε θρίλερ εξελίσσεται η δεύτερη απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς καθώς ζητά από το Ισραήλ να δεσμευτεί ότι θα επιτρέψει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Γάζα.

Συνολικά 14 Ισραηλινοί όμηροι θα αφεθούν ελεύθεροι και 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, κατά τη δεύτερη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινικού κινήματος η οποία περιλαμβάνει και την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν λα Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ζητούν από το Ισραήλ να επιτρέψει σε φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια να περάσουν στη βόρεια Γάζα προκειμένου να ξεκινήσουν τον δεύτερο γύρο της απελευθέρωσης των ομήρων.

Λίγο νωρίτερα, μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωση «ξεκίνησε να παραδίδει τη δεύτερη ομάδα» των ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση των Ταξιαρχιών δεν επιβεβαιώνει αυτήν την εκδοχή.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι όμηροι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στον Ερυθρό Σταυρό.

Πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρουν ότι η δεύτερη ομάδα ομήρων αποτελείται από 14 άτομα – άλλες πηγές κάνουν λόγο για 13 άτομα – και θα παραδοθεί στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή του Χαν Γιουνές, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Έντονες και συγκινητικές στιγμές έζησαν χθες οι 24 όμηροι που απελευθέρωθηκαν – εκ των οποίων οι 13 ήταν Ισραηλινοί – και οι οικογένειές τους. Άπαντες μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ μέσω της Αιγύπτου, αφού πέρασαν από τη μεθοριακή διάβαση της Ράφα.

Δείτε live:

https://www.youtube.com/watch?v=fpI3GT4dRYM

Δείτε επίσης:

Ακόμα 14 όμηροι και 42 κρατούμενοι απελευθερώνονται σήμερα – Βίντεο από την χθεσινή επιχείρηση

Συγκίνηση: 5χρονη όμηρος της Χαμάς αγκαλιάζει την γιαγιά της μετά από 49 μέρες!

Πάτησαν Ισραήλ οι 24 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς – Πανζουρλισμός στη Δυτική Όχθη για τους 39 αποφυλακισθέντες Παλαιστίνιους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This