ΗΠΑ: Άγνωστος πυροβόλησε τρεις Παλαιστίνιους φοιτητές κοντά στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ

Aπόφοιτοi του Σχολείου Φίλων της Ραμάλα στη Δυτική Όχθη και οι τρεις τους

Must Read

Στο νοσοκομείο κατέληξαν τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές που σπουδάζουν σε αμερικανικά κολέγια, οι οποίοι χθες το βράδυ δέχτηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη στο Βερμόντ των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση του Σχολείου Φίλων της Ραμάλα, του παλιού τους σχολείου στη Δυτική Όχθη, δηλαδή, στο Facebook, οι τρεις απόφοιτοί του έπεσαν θύματα πυροβολισμών στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ, κοντά στο πανεπιστήμιο της περιοχής. Πρόκειται για τον Χισάμ Αουαρτάνι, φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ, τον Κινάν Άμπντελ Χαμίντ, ο οποίος φοιτά στο Κολέγιο Χάβερφορντ της Πενσιλβάνιας και τον Ταχσίν Άχμεντ, φοιτητή στο Κολέγιο Τρίνιτι του Κονέκτικατ.

«Στέλνουμε τις σκέψεις και τις ευχές μας στους ίδιους και τις οικογένειές τους για πλήρη ανάρρωση, λαμβάνοντας υπόψη της σοβαρότητα των τραυμάτων τους, αφού ο Χισάμ πυροβολήθηκε στην πλάτη, ο Ταχσίν στο στήθος και ο Κινάν έχει τραυματιστεί ελαφρά», αναφέρεται στην ανάρτηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο αναφέρει πως ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Η αστυνομία του Μπέρλινγκτον ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε ένα τηλεφώνημα για πυροβολισμούς και όταν πήγαν στο σημείο βρήκαν δύο τραυματίες κοντά στο πανεπιστήμιο και έναν τρίτο σε μικρή απόσταση από τους άλλους. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν τις ταυτότητες των θυμάτων, αναφέροντας μόνο ότι όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Βερμόντ.

Οι φοιτητές μιλούσαν μεταξύ τους αραβικά και φορούσαν την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, το οποίο κάλεσε τις αμερικανικές αρχές να φροντίσουν ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Από την πλευρά της, η Αμερικανοαραβική Επιτροπή Κατά των Διακρίσεων ζήτησε από τις πολιτειακές και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να ερευνήσουν τους πυροβολισμούς ως έγκλημα μίσους.

Το επεισόδιο αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο όπου οι ΗΠΑ βιώνουν αύξηση των ισλαμοφοβικών και αντισημιτικών ενεργειών, όπως των βίαιων επιθέσεων και της παρενόχλησης μέσω του διαδικτύου, μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This