Τη διήμερη παράταση της εκεχειρίας συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς!

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη το Κατάρ, αν και οι Ισραηλινοί ακόμη δεν φαίνεται να έχουν δώσει το «ok»...

Must Read

Οι έντονες φήμες περί 48ωρης παράτασης της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς φαίνεται να επιβεβαιώνονται, με το Κατάρ να προβαίνει σε σχετική ανακοίνωση.

«Το κράτος του Κατάρ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαμεσολάβησης, επετεύχθη συμφωνία για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει συγκεκριμένα στο X (Twitter) ο Majed Al Ansari, εκπρόσωπος Τύπου του Καταριανού ΥΠΕΞ για την επιμήκυνση της συμφωνίας.

Την επέκταση της συμφωνίας επιβεβαίωσε στο Reuters και ένας αξιωματούχος της Χαμάς, δηλώνοντας ότι «επετεύχθη συμφωνία με τα αδέρφια στο Κατάρ και την Αίγυπτο για παράταση της προσωρινής ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο ακόμη ημέρες, με τους ίδιους όρους όπως και στην προηγούμενη εκεχειρία».

Με βάση, λοιπόν, τις τελευταίες εξελίξεις, αύριο, Τρίτη 28/11, και μεθαύριο, Τετάρτη 29/11, η Χαμάς αναμένεται να απελευθερώσει ακόμη 20 Ισραηλινούς ομήρους, 10 ανά ημέρα, με το Ισραήλ να προχωρά στην αποφυλάκιση συνολικά 60 Παλαιστίνιων, τηρώντας από πλευράς του τη συμφωνημένη αναλογία «τρεις Παλαιστίνιοι για κάθε Ισραηλινό».

Όπως αναφέρει το CNN, επικαλούμενο σχετικές πηγές, η ανακοίνωση για την επέκταση της συμφωνίας έγινε λίγη ώρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον ομόλογό του στο Κατάρ. Σύμφωνα δε με νεότερες πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, φέρεται να βρέθηκε λύση και στο νέο θρίλερ που φαινόταν να έχει προκύψει, αναφορικά με τους ομήρους που πρόκειται να απελευθερώσει απόψε η Χαμάς, καθώς το γραφείο του Νετανιάχου ενημέρωσε τις οικογένειες τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This