Νέο θρίλερ με τους ομήρους: Η Χαμάς χωρίζει τις μητέρες από τα παιδιά τους!

Must Read

Τελευταία ημέρα της 4ήμερης εκεχειρίας στη Γάζα σήμερα και ένα νέο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη σημερινή λίστα ομήρων που θα απελευθερωθούν από τη Χαμάς υπάρχουν παιδιά, αλλά όχι και οι -επίσης αιχμάλωτες- μητέρες τους.

Το θέμα είναι πως, εκτός σοβαρού απροόπτου, αυτοί θα είναι και οι τελευταίοι Ισραηλινοί όμηροι από τους συνολικά 50 που έχει συμφωνηθεί να απελευθερωθούν από την παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση, κάτι που, όπως είναι φυσικό, φαντάζει ως μια καθαρά εκβιαστική κίνηση από πλευράς Χαμάς. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Reuters, που επικαλείται πηγές από την Αίγυπτο, σήμερα πρόκειται να απελευθερωθούν 11 όμηροι, με το Ισραήλ να αναμένεται να αποφυλακίσει ως αντάλλαγμα 33 Παλαιστίνιους.

Η απόφαση της Χαμάς, ωστόσο, να χωρίσει παιδιά από μητέρες αποτελεί ένα μεγάλο «αγκάθι» στις σημερινές διαπραγματεύσεις με τους Ισραηλινούς, την ώρα που η εκεχειρία έχει ισχύ μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα. Με βάση, εξάλλου, τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία αναφέρει πως η Χαμάς θα απελευθερώσει συνολικά 50 ομήρους, με το Ισραήλ να αποφυλακίζει συνολικά Παλαιστίνιους, αναμένεται σήμερα να αφεθούν ελεύθεροι 10 Ισραηλινοί και ένας υπήκοος άλλης χώρας.

Στο μεταξύ, όλο και πιο έντονες είναι οι φήμες πως ενδέχεται να υπάρξει παράταση της εκεχειρίας, καθώς τόσο το Ισραήλ, όσο και η Χαμάς είναι θετικοί στην επέκτασή της, με στόχο από τη μία να απελευθερωθούν ακόμη περισσότεροι όμηροι, καθώς και Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, και από την άλλη να συνεχιστεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Στην περίπτωση, πάντως, που επεκταθεί όντως η συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς, τότε, με αφετηρία αύριο, Τρίτη 28/11, οι ισλαμιστές καθημερινά θα απελευθερώνουν 10 ομήρους.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι έχει απελευθερωθεί και ο 25χρονος Ρόνι Κριβόι, με ισραηλινή και ρωσική υπηκοότητα, ως ειδική περίπτωση «χάρης» στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τις προσπάθειές του για εκεχειρία στη Γάζα, όπως είχε ανακοινώσει χθες η Χαμάς.

Η συμφωνία Ισραήλ και Χαμάς σε αριθμούς:

Από τη Χαμάς έχουν απελευθερωθεί μέχρι στιγμής 40 Ισραηλινοί όμηροι, όλοι τους γυναίκες και παιδιά και 18 υπήκοοι άλλων χωρών, με ορισμένους εξ αυτών να έχουν διπλή υπηκοότητα:

  • 21 ανήλικοι, αγόρια και κορίτσια (18 ετών και κάτω)
  • 18 γυναίκες, οι 7 εκ των οποίων ηλικιωμένες (65 ετών και άνω)
  • 18 υπήκοοι άλλων χωρών, οι 17 εκ των οποίων από την Ταϊλάνδη και ο ένας από τις Φιλιππίνες

Η Χαμάς απελευθέρωσε, επίσης, τον 25χρονο ρωσοϊσραηλινό Ρόνι Κριβόι, ως ειδική περίπτωση «χάρης» στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τις προσπάθειές του για εκεχειρία στη Γάζα, όπως είχε ανακοινώσει χθες η ισλαμιστική οργάνωση. Ελεύθερη αφέθηκε και η 4χρονη αμερικανοϊσραηλινή Avigail Idan, οι γονείς της οποίας δολοφονήθηκαν από μαχητές της Χαμάς μπροστά στα μάτια της και, πλέον, η μόνη οικογένεια που της απέμεινε είναι τα δύο επίσης ανήλικα αδέρφια της.

Όσον αφορά στους 18 υπηκόους άλλων χωρών που επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Χαμάς, αυτό έγινε στο πλαίσιο χωριστών διαπραγματεύσεων και δεν αφορά αυτή καθαυτή τη συμφωνία με το Ισραήλ.

Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινοί από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή έχουν απελευθερώσει συνολικά 117 γυναίκες και παιδιά από τις φυλακές, ανά ομάδες των 39 ατόμων:

  • 28 ενήλικες
  • 2 έφηβες
  • 87 έφηβοι (ηλικίας 18 ετών και κάτω)

Από τους φυλακισμένους Παλαιστίνιους που επέστρεψαν σπίτια τους, μόνο οι 41 είχαν καταδικαστεί για τα αδικήματά τους, ενώ οι 76 από αυτούς βρίσκονταν στις φυλακές υπό «διοικητική» κράτηση. Αυτό σημαίνει πως δεν γνώριζαν τις κατηγορίες εναντίον τους και δεν δικάστηκαν ποτέ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This