Ακτιβίστρια-σύμβολο της Παλαιστινιακής αντίστασης αποφυλακίζεται στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Χαμάς!

Must Read

Η Άχεντ Ταμίμι είναι μεταξύ των Παλαιστινίων που θα αποφυλακιστούν από τους Ισραηλινούς, στο πλαίσιο της ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη Χαμάς που λαμβάνει χώρα σήμερα και αύριο, κατόπιν 48ωρης επέκτασης της εκεχειρίας στη Γάζα.

Η είδηση της απελευθέρωσής της έγινε δεκτή με ενθουσιώδη σχόλια συμπατριωτών της στα social media, καθώς η 22χρονη ακτιβίστρια αποτελεί, ουσιαστικά, το κορίτσι-σύμβολο της Παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή από τα 14 της χρόνια! Η Ταμίμι είχε απασχολήσει πρόσφατα τη διεθνή επικαιρότητα, όταν συνελήφθη για μια υποτιθέμενη ανάρτησή της στο Instagram, στην οποία οι κατήγοροι της και ισραηλινά μέσα υποστήριξαν ότι είχε γράψει «ελάτε, έποικοι, θα σας σφάξουμε. Σας περιμένουμε σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Οχθης. Αυτό που σας έκανε ο Χίτλερ ήταν ένα αστείο. Θα πιούμε το αίμα σας και θα φάμε τα κρανία σας. Σας περιμένουμε».

Μάλιστα, η σύλληψη της έγινε παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι ο λογαριασμός που έφερε το όνομα της ήταν όντως δικός της. Στην σύλληψη της οδήγησαν προσπάθειες που έγιναν από ιστοτόπους και ισραηλινούς υποστηρικτές της κυβέρνησης Νετανιάχου και της ακροδεξιάς να την ταυτίσουν με τον λογαριασμό αυτό, επικαλούμενοι «έρευνες» που έκαναν… οι ίδιοι.

Η Άχεντ Ταμίμι έγινε διεθνές σύμβολο αντίστασης στην κατοχή του Ισραήλ, όταν ήταν ακόμη έφηβη, καθώς το 2015, στα 14 της φωτογραφήθηκε από δημοσιογράφο να δαγκώνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη, προκειμένου να τον εμποδίσει να συλλάβει τον μικρό αδερφό της που είχε το ένα χέρι του στον γύψο και βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Δύο χρόνια αργότερα συνελήφθη, αφού βιντεοσκοπήθηκε να χαστουκίζει και να κλοτσάει έναν Ισραηλινό στρατιώτη κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης έξω από το σπίτι της. Για αυτή της την πράξη, ισραηλινό δικαστήριο την καταδίκασε σε φυλάκιση οκτώ μηνών.

Οι συμπατριώτες της τη θεωρούν, όχι άδικα, υπόδειγμα θάρρους έναντι της ισραηλινής κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, όπου ένα τεράστιο πορτρέτο της δεσπόζει στο τείχος που έχει ανεγείρει το Ισραήλ στη Βηθλεέμ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This