Φρικιαστικές καταθέσεις στη δίκη της Ντράνγκετα: Πτώματα σε σκόνη, απαγωγές, σκηνοθετημένες αυτοκτονίες και αποκεφαλισμένα ζώα

Must Read

Σκηνές βγαλμένες από την ταινία «O Νονός» αλλά και ανατριχιαστικές ιστορίες της διαβόητης «λουπάρα μπιάνκα», της φρικτής τακτικής που εφαρμόζουν οι ιταλικές μαφίες όταν πρώτα δολοφονούν και μετά εξαφανίζουν τα πτώματα, επιστρατεύοντας ακόμα και πεινασμένα γουρούνια, ήρθαν στο φως μέσα στο δικαστήριο της νότιας Ιταλίας, που πρόσφατα καταδίκασε 207 μαφιόζους της Ντράνγκετα σε συνολικά 2.150 χρόνια κάθειρξης.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Η Μαφία της Καλαβρίας, Ντράνγκετα, που έβγαλε τα πρώτα χρήματά της τη δεκαετία του ’70 με απαγωγές παιδιών επιχειρηματιών, όπως τα 2.200.000 δολάρια που πήρε από τον μεγιστάνα Ζαν Πολ Γκετί για να απελευθερώσει τον εγγονό του, Τζον Πολ Γκετί τον 3ο, κάθισε στο σκαμνί καθώς, πρώτη φορά στην ιστορία της, άνοιξαν τα στόματα πρώην μελών της, που συνεργάστηκαν με τις Αρχές. Από τις καταθέσεις τους που φέρνει στο φως η βρετανική «Daily Mail», ξεχωρίσει η δολοφονία το 2016 της Μαρία Κίνταμο στο Λίμπαντι της Καλαβρίας, η οποία έκανε το λάθος να αρνηθεί να πουλήσει το χωράφι της σε φίλο μαφιόζου.

Ακριβώς έναν χρόνο μετά τη μυστηριώδη αυτοκτονία του συζύγου της στο χωράφι, το αυτοκίνητο της Κίνταμο βρέθηκε αναμμένο στο χωράφι της. Η πόρτα του οδηγού ήταν ανοιχτή, ενώ δίπλα του βρέθηκαν κηλίδες αίματος και μερικές τρίχες της γυναίκας. Από τότε η Κίνταμο δεν βρέθηκε ποτέ ούτε ζωντανή ούτε νεκρή. Αρχικά η φαμίλια του Λουίτζι Μανκούζο της Ντράνγκετα, που είχε υπό τον έλεγχό του την περιοχή, άφησε να διαρρεύσει ότι την Κίνταμο σκότωσαν με «λουπάρα μπιάνκα» οι συγγενείς του άνδρα της και μετά εξαφάνισαν το πτώμα της, διότι τη θεωρούσαν υπεύθυνη για την αυτοκτονία του. Οπως αποκάλυψε, όμως, ο μετανοημένος ανιψιός του Μανκούζο στο δικαστήριο, όταν οι άνθρωποι του θείου του απήγαγαν την Κίνταμο, τη δολοφόνησαν και στη συνέχεια πέταξαν το πτώμα της σε πεινασμένα γουρούνια για να το φάνε. Για να εξαφανίσουν πλήρως το πτώμα πέρασαν με μπουλντόζα πάνω από τα κόκαλά της που είχαν απομείνει, μετατρέποντάς τα σε σκόνη.

Τα πτώματα άλλων Καλαβρέζων που αρνήθηκαν να πουλήσουν την περιουσία τους στη Ντράνγκετα βρέθηκαν μεν, κατακρεουργημένα δε. Εναν τον σκότωσαν περνώντας πάνω από το σώμα του με το περιστροφικό σκαπτικό του τρακτέρ. Εναν άλλον τον βασάνισαν μέχρι θανάτου κόβοντας κομμάτια από το σώμα του με τανάλια για τις οπλές των αγελάδων. Τον νεαρό βιολόγο Ματέο Βίνσι αποφάσισαν να τον σκοτώσουν με βόμβα στο αυτοκίνητό του. Την τοποθέτησαν με τέτοιο τρόπο, που, όταν έσκασε, έκοψε τα πόδια του Βίντσι, ο οποίος παγιδεύτηκε στο όχημα και κάηκε ζωντανός.

Οσοι έχουν δει την ταινία «Ο Νονός» θα θυμούνται τη σκηνή με το κομμένο κεφάλι αλόγου που έβαλαν οι άνθρωποι του Δον Κορλεόνε στο κρεβάτι σκηνοθέτη για να τον τρομοκρατήσουν. Οι άνθρωποι της Ντράνγκετα πήγαν την πρακτική σε άλλο επίπεδο. Σε επιχειρηματία που αρνούνταν να πληρώσει 2.000 ευρώ τον μήνα για «προστασία» πέταξαν νεκρό δελφίνι έξω από την εταιρία του. Ενας άλλος βρήκε κρεμασμένο έξω από το κατάστημά του ένα νεκρό κουτάβι με σπασμένα πόδια, ενώ ένας τρίτος ήρθε αντιμέτωπος με κομμένο κεφάλι κατσίκας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This