«Εξτρεμιστικό» είναι το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+ από σήμερα στη Ρωσία!

Η χώρα θέλει να μετατραπεί σε «θεματοφύλακα αξιών»

Must Read

Τρομοκράτες χαρακτηρίζονται από σήμερα στην Ρωσία οι άνθρωποι που ανήκουν στους ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε σήμερα ότι το κίνημα ανήκει στον χώρο του «εξτρεμισμού»!

Η απόφαση αυτά, σύμφωνα με εκπροσώπους ομοφυλόφιλων και διεμφυλικών ατόμων κινδυνεύει να οδηγήσει σε συλλήψεις και διώξεις ατόμων στη χώρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, δημοσιογράφος του Reuters που βρισκόταν στο δικαστήριο άκουσε το Σώμα να ανακοινώνει ότι ενέκρινε αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης να αναγνωρίσει ως εξτρεμιστικό αυτό που χαρακτήρισε «διεθνές κοινωνικό κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+ » και να απαγορεύσει τις δραστηριότητές του.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια να αυξηθούν οι περιορισμοί στη Ρωσία της έκφρασης του σεξουαλικού προσανατολισμού και της έμφυλης ταυτότητας, περιλαμβανομένων νόμων που απαγορεύουν την πρώθηση «μη παραδοσιακών» σεξουαλικών σχέσεων και την απαγόρευση νομικών ή ιατρικών αλλαγών φύλου.

Η Ρωσία «φύλακας αξιών»

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ότι θα διεκδικήσει μια νέα εξαετή θητεία τον Μάρτιο, έχει επιδιώξει επί μακρόν να προωθήσει μια εικόνα της Ρωσίας ως θεματοφύλακα των παραδοσιακών ηθικών αξιών σε αντίθεση με την παρηκμασμένη Δύση.

Σε ομιλία του τον περασμένο χρόνο ο Πούτιν είπε ότι η Δύση είναι ευπρόσδεκτη να υιοθετήσει «μάλλον περίεργες –κατά την άποψή μου– δήθεν μοντέρνες τάσεις όπως τα δεκάδες φύλα και τις παρελάσεις γκέι», αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να τις επιβάλει σε άλλες χώρες.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους πριν από την απόφαση του δικαστηρίου ότι το Κρεμλίνο «δεν παρακολουθεί την υπόθεση και δεν έχει κάποιο σχόλιο να κάνει».

Το Ανώτατο Δικαστήριο χρειάστηκε μόλις κάτι παραπάνω από δύο ώρες για να εκδώσει απόφαση μετά την έναρξη της διαδικασίας στις 09.00 ώρα Ελλάδας.

Η διαδικασία ήταν κλειστή για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να ακούσουν την απόφαση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This