Τεξανός Εισαγγελέας μηνύει τη Pfizer για τα εμβόλια: «Εξαπάτησαν το κοινό»

Μήνυση στην εταιρεία για παραβίαση των εμπορικών πρακτικών

Must Read

Μήνυση κατά της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer για τα εμβόλια κατά του Covid κατέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Κεν Παξτον, κατηγορώντας την εταιρεία για παραβίαση των εμπορικών πρακτικών, διότι το προϊόν τους, δεν έκανε αυτό που υποσχόταν.

Σύμφωνα με το texastribune.org, στη αγωγή 54 σελίδων που κατέθεσε το περιφερειακό δικαστήριο της πολιτείας Λούμποκ τονίζεται: «Με λίγα λόγια, η Pfizer εξαπάτησε το κοινό».

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η Pfizer προχώρησε «σε ψευδείς, παραπλανητικές και παραπλανητικές πράξεις και πρακτικές κάνοντας αστήρικτους ισχυρισμούς σχετικά με το εμβόλιο της εταιρείας για τον COVID-19, κατά παράβαση του νόμου περί παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών του Τέξας».

Όπως τονίζεται  στο άρθρο, η Pfizer ήταν η πρώτη φαρμακοβιομηχανία που έλαβε την έγκριση έκτακτης ανάγκης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για το εμβόλιο στα τέλη του 2020, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στις Η.Π.Α. Έκτοτε, η εταιρεία έχει κερδίσει την πλήρη έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

«Σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις της Pfizer, η πανδημία δεν τελείωσε. Η κατάσταση έγινε χειρότερη. Περισσότεροι Αμερικανοί πέθαναν το 2021, με το εμβόλιο της Pfizer διαθέσιμο, παρά το 2020, το πρώτο έτος της πανδημίας», αναφέρεται στην αγωγή και επισημαίνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών εμβολιάστηκε, με τους περισσότερους να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This