Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ για τα φορτία ρωσικού πετρελαίου

Επιδιώκουν να ενισχύσουν τα τιμωρητικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Must Read

Σχεδόν μια φορά τον μήνα οι ΗΠΑ επιβάλλουν και νέες κυρώσεις σε εταιρίες ρωσικών συμφερόντων ή σε Ρώσους επιχειρηματίες, επιδιώκοντας να γονατίσει οικονομικά τη Μόσχα και να αυξήσει τις επιχειρηματικές πιέσεις προς το Κρεμλίνο για τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα πρόσθετες κυρώσεις σχετικά με το ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, θέτοντας στο στόχαστρο τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα, καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει να κλείσει όλα τα κενά του μηχανισμού που σχεδιάσθηκε για να τιμωρήσει τη Μόσχα για τον πόλεμο που κήρυξε στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί αυτούς που στοχοποιήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν υπηρεσίες συνασπισμού ανώτατου ορίου τιμών, ενώ μετέφεραν ρωσικό αργό πετρέλαιο πάνω από το συμφωνηθέν ανώτατο όριο τιμής.

Πρόκειται για την τελευταία πράξη κυρώσεων της Ουάσιγκτον, η οποία επιβάλλει πιο σκληρά μέτρα για φορτία πετρελαίου πάνω από το ανώτατο όριο της τιμής του ρωσικού πετρελαίου, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να ενισχύσουν τα τιμωρητικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων και μετατρέψει πόλεις σε ερείπια.

«Η επιβολή του ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εταίρους του Συνασπισμού μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γουόλι Αντεγιέμο. «Στοχοποιώντας αυτές τις εταιρείες και τα πλοία τους, υποστηρίζουμε τους διπλούς στόχους του ανώτατου ορίου τιμής, περιορίζοντας τα κέρδη της Ρωσίας από το πετρέλαιο ενώ προωθούμε ταυτόχρονα τις σταθερές παγκόσμιες ενεργειακές αγορές».

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε επίσης σήμερα μια γενική άδεια που επιτρέπει περιορισμένες συναλλαγές ασφαλείας και περιβαλλοντικές συναλλαγές που αφορούν τους εν λόγω στόχους, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που είναι απαραίτητες για τον ασφαλή ελλιμενισμό και την αγκυροβολία των αποκλεισμένων πλοίων, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This