Ανελέητο σφυροκόπημα στο Ισραήλ: Εκατοντάδες νεκροί – Αγωνία για τους αμάχους

Στο επίκεντρο των επιθέσεων τα κέντρα διοίκησης της Χαμάς  

Must Read

Το χειρότερο «πρόσωπο» του πολέμου εκδηλώνεται τις τελευταίες ώρες στα βόρεια και νότια της Γάζας με το Ισραήλ να συνεχίζει τους βομβαρδισμούς για τρίτη ημέρα από τη λήξη της εκεχειρίας με τη Χαμάς, σκοτώνοντας εκατοντάδες Παλαιστίνιους μέσα σε ένα 24ωρο.

Το σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού είναι ανελέητο συγκεκριμένα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, με στόχο «τα κέντρα διοίκησης, τις αποθήκες πυρομαχικών και ναυτικές βάσεις της Χαμάς». Την ίδια ώρα, η αγωνία για τους αμάχους να κορυφώνεται. «Ο IDF συνεχίζει να επεκτείνει την χερσαία επιχείρησή τους κατά των κέντρων της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι στους δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ. «Οι δυνάμεις έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρομοκράτες και τους σκοτώνουν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ο νότος πλέον έχει γίνει το επίκεντρο των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού, με τους κατοίκους της περιοχής Χαν Γιουνίς να δηλώνουν στο BBC πως την περασμένη Κυριακή οι βομβαρδισμοί που σημειώθηκαν ήταν «άνευ προηγουμένου». Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους ορισμένων περιοχών της περιοχής να απομακρυνθούν νοτιότερα. Ο καταυλισμός προσφύγων Jabaliya στα βόρεια ήταν μεταξύ των στόχων.  

Όπως, μάλιστα, δήλωσε στο BBC, ένας Βρετανο-παλαιστίνιος που διαμένει στην περιοχή Χαν Γιουνίς, η κατάσταση στο νότο «είναι κάτι παραπάνω από καταστροφική». Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, σε δηλώσεις του επανέλαβε το δικαίωμα του Ισραήλ στην άμυνα, αλλά τόνισε πως έχει «ηθική ευθύνη» να προστατεύει τους αμάχους, ενώ η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις δήλωσε ότι ήδη οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί είναι πάρα πολλοί, με τον ανθρώπινο πόνο που έχει προκληθεί να είναι «οδυνηρός».

 

 

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 15.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην εκστρατεία αντιποίνων του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων περίπου 6.000 παιδιά. Ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών, από την άλλη πλευρά, ανέρχεται σε 1.200 ανθρώπους, ενώ οι περίπου 240 άτομα κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς. Τα νοσοκομεία στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έχουν κατακλυστεί από τη μαζική ροή τραυματιών, ενώ τα αποθέματα των καυσίμων για να δουλέψουν οι γεννήτριες έχουν σχεδόν τελειώσει. Στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, το μεγαλύτερο της νότιας Λωρίδας της Γάζας, περισσότεροι τραυματίες, κι άλλα πτώματα, που συχνά δεν υπάρχει κανείς για να τα αναγνωρίσει, φθάνουν έπειτα από κάθε έκρηξη.

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του IDF, κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε περίπου 200 στόχους της Χαμάς, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές της οργάνωσης που βρισκόταν μέσα σε σχολεία στο βορρά. Εκτεταμένες είναι και οι αεροπορικές επιδρομές στον πολιορκημένο θύλακα. Στο μεταξύ, νωρίτερα οι ισραηλινές δυνάμεις ενημέρωσαν πως σκότωσαν έναν διοικητή της Χαμάς, εν ονόματι Haitham Khuwajari. Σύμφωνα με σχετική ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυρίζονται ότι ο Χοτζάρι είχε ηγηθεί ενός τάγματος που συμμετείχε στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. 

 

Παράλληλα, πρόσθεσαν πως ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια των «δραστηριοτήτων» της Χαμάς στο νοσοκομείο Al-Shifa της Γάζας και πως διηύθυνε τις μάχες κατά των δυνάμεων του Ισραηλινού Στρατού στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στη βόρεια Γάζα, Camp Shatti.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This