Το Ισραήλ βομβαρδίζει ολόκληρη τη Γάζα: Επιδρομές «μαμούθ» σε νοσοκομεία και εμπορικά κέντρα

Σε αδιέξοδο δύο εκατομμύρια άμαχοι με τα πυρά να φτάνουν στη Ράφα. «Ξυπνάει τη νύχτα ουρλιάζοντας και δεν με αφήνει από τα μάτια της» συγκλονίζει πατέρας 12χρονης όμηρου

Must Read

Μετά από εβδομάδες άγριων μαχών με τη Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός «χτυπά» τώρα και στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, εγείροντας ανησυχία για τον κίνδυνο να εκτυλιχθεί «σενάριο βγαλμένο από την κόλαση» για τους αμάχους.

 

 

Διεθνείς οργανισμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με την πολιορκία στην περιοχή να είναι ολοκληρωτική. Η κατάσταση είναι εφιαλτική για τους αμάχους στη Γάζα που καλούνται συνεχώς να βρουν καταφύγιο για να κρυφτούν. Μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ μεταδίδουν ότι ο στρατός σφυροκοπεί την πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Times of Israel, πλήττονται εγκαταστάσεις που ο ισραηλινός στρατός θεωρεί πως ανήκουν στη Χαμάς στην πόλη. Ατέλειωτοι είναι οι βομβαρδισμοί στη Μέση Ανατολή, ενώ το Ισραήλ δεν δίστασε να κάνει επιδρομή «μαμούθ» έγινε στη Δυτική Όχθη. Στο στόχαστρο των IDF έχει μπει η νότια Γάζα, με χτυπήματα κοντά σε νοσοκομεία ή σε εμπορικά κέντρα. Τουλάχιστον 15.899 είναι οι νεκροί στη Γάζα, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό. Την ίδια ώρα, οι τηλεπικοινωνίες στον πολιορκημένο θύλακα έχουν σχεδόν καταρρεύσει εξαιτίας των βομβαρδισμών.

 

WSJ: «Το Ισραήλ θέλει να πλημμυρίσει τις υπόγειες σήραγγες της Χαμάς»

Τρόπους για να εξουδετερώσει τις σήραγγες της Χαμάς, αναζητά το Ισραήλ, την ώρα που συνεχίζει τους σφοδρούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας. 

 

Την ίδια ώρα, συγγενείς θρηνούν μέλη των οικογενειών τους. Ένας άνδρας κλαίει γιατί έχασε την κόρη του και την εγγονή του μετά από ισραηλινό χτύπημα στην πόλη Ντέιρ αλ-Μπάλαχ στην κεντρική Γάζα. Ο παππούς φιλάει τη σορό του εγγονιού του και κλαίει με λυγμούς στο βίντεο που μετέδωσε το Al Jazeera Arabic.

 

 

«Ξυπνάει τη νύχτα ουρλιάζοντας και δεν με αφήνει από τα μάτια της»  

Ο πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού που κρατήθηκε όμηρος στη Γάζα για 50 ημέρες είπε ότι υπάρχουν μέρες που η κόρη του ξυπνάει τη νύχτα ουρλιάζοντας και δεν τον αφήνει από τα μάτια της. Η κόρη του Hen Avigdori, Noam και η σύζυγός του Sharon, κρατούνταν μαζί με άλλους συγγενείς σε ένα δωμάτιο στη Γάζα μετά την απαγωγή τους από το κιμπούτς Be’eri στις 7 Οκτωβρίου. Ο ίδιος δήλωσε ότι η κόρη του και η γυναίκα του επέστρεψαν στο σπίτι τους «καλά σωματικά και συναισθηματικά» μετά την απελευθέρωσή τους στις 25 Νοεμβρίου, τη δεύτερη ημέρα της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Όμως συμπλήρωσε: «Η Νόαμ, η 12χρονη κόρη μου, δεν μου επιτρέπει να βγω από το σπίτι. Τη ρώτησα για να κατεβάσω τα σκουπίδια και δεν με άφηνε, με κρατάει πολύ σφιχτά. Ξυπνάει μερικές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας ουρλιάζοντας, αλλά γενικά είναι σε καλή κατάσταση. Επεξεργάζεται τα πάντα. Είναι μια πολύ έξυπνη, φωτεινή νεαρή κοπέλα». 

 

Η πατέρας του κοριτσιού μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία έγινε γνωστό ότι τα παιδιά που κρατούνται όμηροι στη Γάζα επέστρεψαν στο σπίτι τους τραυματισμένα, υποσιτισμένα και με δερματικά εξανθήματα και ψείρες στο κεφάλι. Η μεγαλύτερη αδελφή του Moran Aloni, η Danielle Aloni, 45 ετών, και η 5χρονη κόρη της, Emilia, ήταν αιχμάλωτες για 49 ημέρες μετά την απαγωγή τους από το κιμπούτς Nir Oz σε αυτό που ορισμένοι στο Ισραήλ αποκαλούν πλέον «Μαύρο Σάββατο». Η μικρότερη αδελφή του, η 34χρονη Sharon απήχθη επίσης μαζί με τις τρίχρονες δίδυμες κόρες της, Emma και Yuli, πριν απελευθερωθούν στις 27 Νοεμβρίου. Ο ίδιος δήλωσε: «Οι κόρες της αδελφής μου, ξυπνούν κλαίγοντας, δεν μπορούν να κοιμηθούν τις περισσότερες νύχτες. Ευτυχώς, χαμογελούν πού και πού» και συνεχίζει: «Η κόρη της αδελφής μου, δεν της επιτρέπει να πάει πουθενά χωρίς αυτήν. Πουθενά. Ακόμα και αν πρόκειται να πάει στο μπάνιο ή απλώς στον επάνω όροφο του σπιτιού που είναι οι γονείς μου».

 

 

Οργανώσεις αρωγής χαρακτηρίζουν «αφόρητες» τις συνθήκες για τους άμαχους στον παλαιστινιακό θύλακο των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων. Η πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) Μιριάνα Σπόλιαριτς, που αφίχθη χθες στη Λωρίδα της Γάζας, έκανε λόγο για «αφόρητα» δεινά τονίζοντας πως αυτό που τη «σόκαρε περισσότερο» είναι τα «παιδιά που έχουν φρικιαστικά τραύματα κι έχασαν επίσης τους γονείς τους και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους», ενώ επέμεινε πως οι άμαχοι «δεν έχουν πουθενά να πάνε». Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 1,8 εκατ. άνθρωποι, περί τα τρία τέταρτα του συνολικού πληθυσμού του παλαιστινιακού θυλάκου, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου. «Είδαμε τι έγινε στη βόρεια Γάζα. Αυτό δεν γίνεται να αποτελέσει υπόδειγμα για τον νότο», υπογράμμισε από την πλευρά του από το Κάιρο ο Άχμεντ αλ Μαντάρι, ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

 

Διαβάστε ακόμα:

Εικόνες αποκάλυψης στη Γάζα: Το Ισραήλ ισοπεδώνει και τον νότο 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This