Συμφωνία Ρωσίας – Ιράν για κοινή αντιμετώπιση των «παράνομων» αμερικανικών κυρώσεων

Must Read

Διακήρυξη για την αντιμετώπιση των παράνομων, όπως τις χαρακτήρισαν, αμερικανικών κυρώσεων υπέγραψαν σήμερα Τρίτη η Ρωσία και το Ιράν, η οποία και θα βοηθήσει τους δύο αυτούς συμμάχους να τις ξεπερνούν από κοινού.

«Μόλις υπογράψαμε μια διακήρυξη σχετικά με τρόπους και μέσα για την αντιμετώπιση, τον μετριασμό και την αντιστάθμιση των αρνητικών συνεπειών των μονομερών καταναγκαστικών μέτρων. Αναμφίβολα, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την αύξηση των συντονισμένων προσπαθειών των μελών της παγκόσμιας κοινότητας για την υπέρβαση των παράνομων κυρώσεων, που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο της διπλωματίας», δήλωσε σχετικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ανοίγοντας τις συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό του, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι οι συνομιλίες θα χρησιμοποιηθούν για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με πιεστικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα και πρόσθεσε πως «έχουμε παραδοσιακά μια εκτεταμένη ατζέντα». Σημειώνεται ότι η κοινή διακήρυξη υπεγράφη στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης των υπουργών εξωτερικών των δύο αυτών κρατών, καθώς και εκείνων του Καζακστάν, του Αζερμπαϊτζάν και του Τουρκμενιστάν στη Μόσχα, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των πέντε παράκτιων κρατών της Κασπίας Θάλασσας.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This