Κυρώσεις και σε Ισραηλινούς θα επιβάλουν οι ΗΠΑ – Αλλά μόνο σε εκείνους της Δυτικής Όχθης!

Must Read

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της όλης παράνοιας του πολέμου αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση των ΗΠΑ περί επιβολής κυρώσεων κατά Ισραηλινών, καθώς αυτή αφορά… μόνο εκείνους της Δυτικής Όχθης!

«Σήμερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εφαρμόζει μια νέα πολιτική περιορισμού της θεώρησης διαβατηρίων κατά των προσώπων που θεωρούνται ύποπτα ότι συμβάλλουν στην υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας ή της σταθερότητας στη Δυτική Όχθη, κυρίως διαπράττοντας πράξεις βίας», κατά των Παλαιστινίων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» αυτές τις βιαιότητες. Οι εν λόγω κυρώσεις, μάλιστα, θα επιβληθούν και στους συγγενείς των προσώπων που «στοχοποιούνται».

Στην ίδια ανακοίνωση ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, τόνισε πως «συνεχίζουμε να συζητάμε με την ισραηλινή ηγεσία για να την κάνουμε να καταλάβει ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων αμάχων από επιθέσεις εξτρεμιστών» και πρόσθεσε ότι εναπόκειται στην Παλαιστινιακή Αρχή να κάνει «περισσότερα για να αποτρέψει τις παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών», καθώς «τόσο το Ισραήλ, όσο και η Παλαιστινιακή Αρχή έχουν την ευθύνη να διατηρούν τη σταθερότητα στη Δυτική Όχθη».

Οι ΗΠΑ, δηλαδή, καταδικάζουν τη βία από Ισραηλινούς (εποίκους) κατά των Παλαιστινίων στην (κατεχόμενη) Δυτική Όχθη, την ώρα που στη Γάζα το λουτρό αίματος από Ισραηλινούς, με θύματα αμάχους κάθε ηλικίας, δεν έχει σταματημό!

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), τουλάχιστον 244 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη από τον ισραηλινό στρατό ή Ισραηλινούς εποίκους μέσα σε έναν μήνα.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This