Τουλάχιστον 40 νεκροί και περίπου 700 τραυματίες από το σεισμό της Αλβανίας – Νεκρή και η σύντροφος του γιου του Έντι Ράμα

Must Read

Αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στην Αλβανία μετά το φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 36 νεκροί, ενώ οι τραυματίες είναι περίπου 700, δέκα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Στο μεταξύ, αγνοούνται ακόμα 47 άτομα. Μεταξύ των νεκρών βρέθηκε και η σύντροφος του 29χρονου γιου του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Όπως ανακοίνωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, «Ansa», στα συντρίμμια 6όροφου κτιρίου, που κατέρρευσε στο Δυρράχιο, βρέθηκε νεκρή η σύντροφός του Γκρέγκορ Ράμα, η 24χρονη Κρίστι Ρέτσι. Οι δυο τους ήταν ζευγάρι εδώ και μερικά χρόνια, όμως ελάχιστοι ήταν εκείνοι, που γνώριζαν για τον δεσμό τους.

Ακόμα και στην ανάρτησή του για τον θάνατο της συντρόφου του, ο Γκρέγκορ Ράμα ήταν διακριτικός: «Μεταξύ των πολλών θυμάτων αυτής της τραγωδίας είναι και ένα άτομο δικό μου, που πέθανε μαζί με τον αδερφό της, τη μητέρα της και τον πατέρα της. Μόνο δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια».

Κρίστι Ρέτσι

Δείτε επίσης: Νέος σεισμός 5 ρίχτερ «χτύπησε» την Αλβανία

Αλβανία: Βίντεο που κόβουν την ανάσα από τις επιχειρήσεις της ΕΜΑΚ στα χαλάσματα

Η ελληνική ΕΜΑΚ επιχειρεί στις σεισμόπληκτες περιοχές για τρίτο εικοσιτετράωρο. Στο μεταξύ, ο ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης και πέντε ιδιωτικές κλινικές ανακοίνωσαν ότι θα περιθάλψουν δωρεάν τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας. Για αυτή την πρωτοβουλία ενημερώθηκε η πρόξενος της Αλβανίας στην συμπρωτεύουσα και αποφασίστηκε η μεταφορά των ασθενών να γίνει μέσω της διπλωματικής οδού.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που μελετούσε όλα τα ρήγματα της περιοχής, είχε προβλέψει ότι το μέγεθος του σεισμού στην Αλβανία -εάν γινόταν- θα μπορούσε να φτάσει τα 6,7 Ρίχτερ.

ΕΜΑΚ

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This