Ντροπή! Ο Ράμα εκμεταλλεύτηκε πασίγνωστη φωτογραφία σκύλου από σεισμό στην Τουρκία για να δείξει «ανθρώπινος»

Must Read

Ντροπιαστικό επικοινωνιακό παιχνίδι έκανε πάνω από τα πτώματα των συμπατριωτών του ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, αναρτώντας στον λογαριασμό του στο Facebook το συγκινητικό φωτογραφικό στιγμιότυπο ενός θλιμμένου σκύλου στα συντρίμμια, που όμως είχε αποτυπωθεί από τον σεισμό της… Τουρκίας!

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας αχρείαστων εντυπώσεων, έχει κάνει και σχόλιο στην ανάρτηση με το fake στιγμιότυπο, γράφοντας «φωτογραφία που μου ράγισε την καρδιά»!

Δείτε επίσης: Τουλάχιστον 40 νεκροί και περίπου 700 τραυματίες από το σεισμό της Αλβανίας – Νεκρή και η σύντροφος του γιου του Έντι Ράμα

Η φωτογραφία διακινήθηκε στο διαδίκτυο μερικές ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό 6,4 Ρίχτερ της Τρίτης, με αναφορές όπως «Σκύλος, σαν άλλος Χάτσικο, κλαίει με λυγμούς πάνω από συντρίμμια που έχουν καλύψει το αφεντικό του». Την αναδημοσίευσε δε και ο αρχηγός του αλβανικού πυροσβεστικού Σώματος, Alfred Kristuli, σχολιάζοντας ότι είναι «φωτογραφία που σε κάνει να δακρύζεις»!

 

Αν και στις αναρτήσεις τους αναφέρεται πως η επίμαχη φωτογραφία έχει ληφθεί την Τρίτη κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στο Δυρράχιο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, προκύπτει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον σεισμό στην Αλβανία.

Πρόκειται για σκύλο διάσωσης σε ώρα καθήκοντος στον σεισμό της Τουρκίας, τον οποίο είχε απαθανατίσει ο Τσέχος φωτογράφος Jaroslav Noska και τη φωτογραφία του είχε δημοσιεύσει στις 18 Οκτωβρίου του 2018 στο επαγγελματικό του portofolio μαζί με άλλες 26 στο άλμπουμ με τίτλο «Dog looking for injured people in ruins after earthquake» («Σκύλος αναζητεί τραυματίες στα συντρίμμια ύστερα από σεισμό»)!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This