Το σχέδιο Μακρόν για Ντράγκι στην κεφαλή της Κομισιόν στέλνει την Ούρσουλα στο NATO!

Η La Repubblica αναλύει  «το σχέδιο Μακρόν να σώσει την Ευρώπη»

Must Read

Όπως γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει να κάνει πρόταση για την προεδρία της Κομισιόν, εκφράζοντας την επιθυμία του για αλλαγή φρουράς και την τοποθέτηση ως επικεφαλής σε αυτήν, του Μάριο Ντράγκι!

«Το σχέδιο Μακρόν να σώσει την Ευρώπη», αναφέρεται μάλιστα στο ιταλικό δημοσίευμα!

Προ πενταετίας περίπου, ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν αυτός που είχε προτείνει, από κοινού με την Γερμανίδα πρώην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Έπειτα από τεσσεράμισι χρόνια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θέλει να παίξει τον ίδιο ρόλο», σημειώνει χαρακτηριστικά η La Repubblica.

Στο άρθρο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζεται ότι «δεδομένης της κρίσιμης περιόδου που ζούμε σε διεθνές επίπεδο, η Ευρώπη πρέπει να βασιστεί σε έναν άνθρωπο με εμπειρία, όπως ο Ντράγκι, ο οποίος είχε σημαντική θητεία ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» και «είναι σε θέση να μιλά με τον Κινέζο ηγέτη χωρίς συμπλέγματα κατωτερότητας και θα μπορούσε να ελέγχει τις απρόβλεπτες κινήσεις του Τραμπ».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Μακρόν έχει ήδη έρθει σε επαφή, άτυπα, με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης παρέμβασής του.

«Η φον ντερ Λάιεν θα μπορούσε όμως να μετακινηθεί στο ΝΑΤΟ, από την στιγμή που η θητεία του νυν γενικού γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας λήγει ακριβώς την ερχόμενη άνοιξη», γράφει η La Repubblica.

Ενώ την ίδια στιγμή, «με την εκλογή Ντράγκι επικεφαλής της Κομισιόν, ο καγκελάριος Σολτς θα μπορούσε να ικανοποιήσει και αίτημα των Γερμανών Πρασίνων, οι οποίοι επιθυμούν μια θέση στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Όπως αναφέρει όμως η ιταλική εφημερίδα, το θέμα είναι αν η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι προτίθεται να δώσει την συγκατάθεσή της για μια τέτοια κίνηση και διερωτάται:

«Η ίδια θα επιθυμούσε ως νέο επίτροπο τον νυν Ιταλό υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων Ραφαέλε Φίτο. Μπορεί όμως να πει ‘όχι’ στον Ντράγκι και να προκαλέσει τόσο μεγάλη ρήξη με την Γαλλία, την Γερμανία, και με τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη; Από την στιγμή μάλιστα που το όλο σχέδιο φέρεται να έχει λάβει και την έγκριση του Λευκού Οίκου;»

Διαψεύδει ο Ντράγκι

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι δεν ενδιαφέρεται να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε πηγή του περιβάλλοντός του μετά το δημοσίευμα της La Repubblica.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This