Εκβιάζει και πάλι ο Ερντογάν: Ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έναντι F-16 από τις ΗΠΑ

«Αν εσείς έχετε το Κογκρέσο, εγώ έχω το Κοινοβούλιό μου»

Must Read

Επανέρχεται στην προσφιλή του μέθοδο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την εκβίαση, προκειμένου να επιτύχει τις επιδιώξεις του. Μολονότι έχει δεσμευθεί για την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας το ΝΑΤΟ, επανέρχεται με ένα τούρκικο παζάρι ζητώντας από τις ΗΠΑ ταυτόχρονη πώληση των πολυπόθητων F-16.

Κατά την επιστροφή του χθες από την Αθήνα και στην καθιερωμένη συζήτηση με τους δημοσιογράφους εν πτήσει δήλωσε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν: «Αν εσείς έχετε το Κογκρέσο, εγώ έχω το Κοινοβούλιό μου. Εσύ λες ότι θα κάνεις το βήμα στο θέμα των F-16, αφού το περάσεις από το Κογκρέσο. Και εγώ έχω το Κοινοβούλιό μου. Δεν είναι δυνατόν να κάνω και εγώ ένα τέτοιο βήμα χωρίς να το περάσω από το Κοινοβούλιό μου.

Εάν είμαστε δύο σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ, τότε κάνε ταυτόχρονα εσύ αυτό που σου αναλογεί επιδεικνύοντας αλληλεγγύη και το Κοινοβούλιο μας θα λάβει την απαραίτητη απόφαση. Αυτό είναι όλο».

Αναφερόμενος, τέλος, στον Αμερικανό πρόεδρο και την στάση του στον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας ξεκαθάρισε πως δεν έχει προγραμματίσει καμία συνάντηση μαζί του.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This