O Ερντογάν συνεχίζει τους εκβιασμούς: «Δώστε μας τα F-16 για να προωθήσουμε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»

Σπόντες για τα βρετανικά Eurofighter

Must Read

Με τις γνωστές εκβιαστικές πρακτικές επιχειρεί να λάβει αυτά που θέλει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζητά τα αμερικανικά F-16 προκειμένου να προωθήσει ην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Κατάρ και ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Σουλτάνος δήλωσε ότι περιμένει κινήσεις από τις ΗΠΑ για την πώληση των μαχητικών: «Για το θέμα των F-16 είπαμε στους συνομιλητές μας πως, αν οι ΗΠΑ έχουν το Κογκρέσο, έχουμε κι εμείς το δικό μας Κογκρέσο, δηλαδή το Κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση από το Κοινοβούλιό μας. Εγώ, ως πρόεδρος, όπως έχω πει, το παρέπεμψα στο Κοινοβούλιο και με ευχαριστήσατε. Εκανα το καθήκον μου, αλλά περιμένω και κάτι από εσάς. Θα πρέπει να περάσετε αυτό το θέμα στο Κογκρέσο σας και ας κάνουμε αυτά τα βήματα μαζί ταυτόχρονα» ανέφερε.

Ο Σουλτάνος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα βρετανικά Eurofighter, λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι θετικό και ότι υπάρχουν εναλλακτικές για τις αντιρρήσεις που εκφράζει η Γερμανία:

«Ενα άλλο θέμα είναι το ζήτημα του Eurofighter Typhοon. Η άποψη του Ηνωμένου Βασιλείου για το Eurofighter είναι στην πραγματικότητα θετική. Δυστυχώς, υπάρχει ένα πρόβλημα στη Γερμανία. Ωστόσο, η Αγγλία είχε μια θετική προσέγγιση για την επίλυση των προβλημάτων. Λένε ότι θα συζητήσουν το θέμα με τους Γερμανούς. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι πως δεν έχουμε κι άλλες εναλλακτικές» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This