Βρυξέλλες: Χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες διαδήλωσαν ενάντια στη λιτότητα στην Ε.Ε.

«Μας ζητάνε περισσότερη δουλειά με λιγότερα άτομα και μισθούς που είναι από χρόνια μπλοκαρισμένοι», λένε οι τσακισμένοι από την καλπάζουσα ακρίβεια πολίτες

Must Read

Την ώρα που οι. καλοζωισμένοι διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «αγωνίζονται» στις Βρυξέλλες να βρουν τρόπους να εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερα χρήματα για να στηρίξουν τον Ζελένσκι, οι απλοί πολίτες βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας, για να διαδηλώσουν κατά της ευρωπαϊκής λιτότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη βελγική αστυνομία περί τους 5.000 ανθρώπους διαδήλωσαν σήμερα, Τρίτη 12/12 στις Βρυξέλλες, κατά της επιστροφής των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε., που είναι συνώνυμοι με περιορισμούς των δημόσιων δαπανών, κατόπιν έκκλησης των μεγάλων ευρωπαϊκών συνδικάτων. Η εν λόγω «πορεία κατά της λιτότητας» οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES), η οποία αντιπροσωπεύει 89 εθνικά συνδικάτα σε σχεδόν 40 χώρες.

«Αυτό που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι (της Ε.Ε.) σήμερα είναι μια θεραπεία λιτότητας και δεν τη θέλουμε πια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαρί-Ελέν Σκα, γενική γραμματέας της βελγικής συνομοσπονδίας CSC (χριστιανικά συνδικάτα). Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουν φόβους για την προβλεπόμενη από την 1η Ιανουαρίου επιστροφή των κανόνων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος να «πνίξει» τις δημόσιες δαπάνες, ιδιαίτερα στις χώρες με μεγάλο χρέος.

Το Σύμφωνο αυτό απενεργοποιήθηκε στις αρχές του 2020, με στόχο να αποφευχθεί μια κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας που είχε πληγεί αρχικά από την πανδημία της Covid-19 και ακολούθως από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι διπλωμάτες των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. φέρονται να έχουν λάβει, πλέον, την απόφαση να προχωρήσουν σε μεταρρύθμιση του εν λόγω Συμφώνου, με κανόνες που θα μπορούσαν να είναι προσαρμοσμένοι στην ιδιαίτερη κατάσταση κάθε κράτους.

Σύμφωνα με την Σκα, το Βέλγιο, μία από τις πλέον χρεωμένες χώρες της Ε.Ε., μπορεί να χρειαστεί να κάνει «επιπλέον οικονομίες ύψους 28 δισ. ευρώ» τα επτά επόμενα χρόνια. «Και αυτό τη στιγμή που έχουμε περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη από σημαντικές επενδύσεις στους δημόσιους τομείς, στην οικολογική μετάβαση. Ζητούμε ευέλικτα κριτήρια που να λαμβάνουν υπόψη την ουδετερότητα άνθρακα, η οποία πρέπει να επιτευχθεί το 2050», πρόσθεσε η συνδικαλίστρια.

«Υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι για να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι σε όλες τις χώρες. Σχεδόν παντού στις επιχειρήσεις, μας ζητάνε περισσότερη δουλειά με λιγότερα άτομα και μισθούς που είναι από χρόνια μπλοκαρισμένοι», ανέφερε με τη σειρά της η Γαλλίδα Κοραντίν Κολινέ, υπάλληλος των γαλλικών Ταχυδρομείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This