Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον 13 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα από «φίλια πυρά»

Ξεπέρασαν τους 18.400 οι άμαχοι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Must Read

Η πολεμική σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζεται ακάθεκτη, με τις δύο πλευρές να μετρούν καθημερινά απώλειες και τους αμάχους να είναι, ουσιαστικά, εκείνοι που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα, όπως γίνεται πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Υπήρξαν, ωστόσο, και περιπτώσεις Ισραηλινών στρατιωτών οι οποίοι στάθηκαν εξαιρετικά άτυχοι, καθώς έπεσαν νεκροί από πυρά δικών τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Times of Israel», από τις 7 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκίνησε η ισραηλινή αντεπίθεση τον παλαιστινιακό θύλακα, έχουν καταγραφεί απώλειες τουλάχιστον 13 στρατιωτών των IDF, οι οποίοι σκοτώθηκαν από φίλια πυρά.

Αιτία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας, ήταν, μεταξύ άλλων, η «λανθασμένη αναγνώριση» σε αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμούς από άρματα μάχης και περιστατικά πυροβολισμών. Πιο συγκεκριμένα, ένας από αυτούς τους στρατιώτες σκοτώθηκε από «άσκοπα» πυρά, άλλοι δύο σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά τεθωρακισμένα έπεσαν πάνω τους, δύο ακόμη σκοτώθηκαν από θραύσματα εκρηκτικών που πυροδοτήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις, ενώ υπήρξαν και δύο που σκοτώθηκαν «τυχαία»!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των IDF, ανάμεσα στους βασικούς λόγους της απώλειάς τους είναι το γεγονός ότι στη Λωρίδα της Γάζας επιχειρεί μεγάλος αριθμός δυνάμεων, τα προβλήματα που υπάρχουν στις επικοινωνίες μεταξύ των στρατευμάτων, καθώς επίσης η κούραση των στρατιωτών, οι οποίοι δεν δίνουν προσοχή στους κανονισμούς. Από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι  και σήμερα στη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους 105 Ισραηλινοί στρατιώτες και έχουν τραυματιστεί 582, οι 133 εξ αυτών σοβαρά.

Με τίποτα, ωστόσο, δεν συγκρίνονται με τις απώλειες των αμάχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους 18.000 ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά στην πλειοψηφία τους, με το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς να ανακοινώνει σήμερα Τρίτη πως από τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί 18.412 άμαχοι, με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 50.000.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This