Πληροφορίες ότι οι IDF ξεκίνησαν το πλημμύρισμα των τούνελ της Γάζας με θαλασσινό νερό!

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία πως η συγκεκριμένη διαδικασία ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την παροχή πόσιμου νερού στον παλαιστινιακό θύλακο

Must Read

Το Ισραήλ σφίγγει ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της Χαμάς, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Wall Street Journal», οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) άρχισαν να πλημμυρίζουν τα τούνελ της παλαιστινιακής παραστρατιωτικής οργάνωσης στη Γάζα με θαλασσινό νερό.

Όπως αναφέρει η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ, στόχος του στρατού του Ισραήλ μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι η εξόντωση ηγετών της Χαμάς, καθώς και η καταστροφή της υποδομής της ισλαμιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εν λόγω αξιωματούχων, η όλη διαδικασία θα διαρκέσει -πιθανότατα- κάμποσες εβδομάδες, καθώς, όπως έχει αναφερθεί, το λαβυρινθώδες σύμπλεγμα των τούνελ της Χαμάς εκτείνεται, ουσιαστικά, κάτω από ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσαν ότι με αυτό τον τρόπο οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις σήραγγες όπου -όπως πιστεύουν- η Χαμάς κρύβει μαχητές της, ομήρους, αλλά και πυρομαχικά, σημειώνει η «WSJ», τονίζοντας πως υπήρξαν και αξιωματούχοι που εξέφρασαν την ανησυχία πως τo θαλασσινό νερό που χρησιμοποιείται ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την παροχή πόσιμου νερού στον παλαιστινιακό θύλακο.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει αρχίσει να χάνει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας με τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς των IDF στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους. Υποστήριξε δε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει την σκληροπυρηνική διακυβέρνησή του. «Αυτή είναι η πιο συντηρητική κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ», δήλωσε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση «δεν θέλει λύση δύο κρατών».

^
Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου απέρριψε σήμερα εκ νέου το μεταπολεμικό σενάριο να αναλάβει η Παλαιστινιακή Αρχή, που τώρα εδρεύει στη Δυτική Όχθη, τον πολιτικό έλεγχο της Γάζας, λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως ο παλαιστινιακός αυτός θύλακας δεν θα μετατραπεί «από Χαμάς-ταν σε Φατάχ-σταν», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως δήλωσε, το Ισραήλ απολαμβάνει την υποστήριξη των ΗΠΑ για τους στόχους να καταστρέψει τη Χαμάς και να ανακτήσει τους ομήρους, αλλά οι διαφωνίες με τους Αμερικανούς συμμάχους παραμένουν, αναφέροντας, ως παράδειγμα την υποστήριξη της Δύσης προς την εθνικιστική πολιτικο-στρατιωτική οργάνωση Φατάχ που ελέγχεται από την Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This