Ανεπιθύμητοι στη Βρετανία οι Ισραηλινοί έποικοι της Δυτικής Όχθης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από προχθές Τρίτη η επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, με δεκάδες θύματα και εκατοντάδες συλλήψεις «υπόπτων» για τρομοκρατία

Must Read

Την πρόθεση της Βρετανίας να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στους Εβραίους εποίκους της Δυτικής Όχθης, γνωστοποίησε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

«Ακραίοι έποικοι, στοχοθετώντας και σκοτώνοντας Παλαιστίνιους αμάχους, υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα τόσο των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων», σχολίασε ο Κάμερον στο Twitter, αναφερόμενος στις βιαιότητες που διαπράττονται από Ισραηλινούς εποίκους εναντίον Παλαιστινίων και πρόσθεσε πως «το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει πιο ισχυρή δράση για να σταματήσει τη βία των εποίκων και να φροντίσει να λογοδοτήσουν οι δράστες. Απαγορεύουμε στους υπεύθυνους για τη βία των εποίκων να εισέρχονται στη Βρετανία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας δεν θα γίνει καταφύγιο για ανθρώπους που διαπράττουν αυτές τις πράξεις εκφοβισμού».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ είχε δηλώσει ότι θα προτείνει την επιβολή κυρώσεων εναντίον των Εβραίων εποίκων που ευθύνονται για βίαιες ενέργειες εναντίον Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

^

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση τη σημερινή ενημέρωση των παλαιστινιακών υγειονομικών αρχών, τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από Ισραηλινούς στρατιώτες κατά την επιδρομή των τελευταίων ημερών στην Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, εν μέσω αναφορών για πυροβολισμούς, εκατοντάδες συλλήψεις και περιορισμένη πρόσβαση σε νοσοκομεία. Την ίδια ώρα, η οργάνωση Palestinian Prisoner’s Club ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως από την έναρξη της επιδρομής, το πρωινό της 12ης Δεκεμβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει εκατοντάδες πολίτες, με την πλειονότητα αυτών να έχει, πάντως,  απελευθερωθεί έκτοτε.

Ισραηλινό μπλόκο σε ασθενοφόρα

Με τη σειρά του, ο Μαχμούντ αλ-Σααντί, διευθυντής της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στην Τζενίν, δήλωσε στο Reuters πως το Ισραήλ δεν επιτρέπει σε ασθενοφόρα να εισέλθουν στον καταυλισμό για να μεταφέρουν ασθενείς. «Έχουμε έξι ασθενοφόρα, αλλά δεν μπορούμε καν να φθάσουμε στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ανάγκη από αιμοκάθαρση», δήλωσε σχετικά ο αλ-Σααντί και πρόσθεσε πως «ο στρατός δεν μας επέτρεψε να εισέλθουμε, παρά τις προσπάθειες να συντονιστούμε με τον Ερυθρό Σταυρό και την υπηρεσία αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους», αναφέροντας ότι Ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονταν επίσης έξω από το Κυβερνητικό Νοσοκομείο της Τζενίν.

Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πως έχουν ερευνήσει εκατοντάδες κτίρια και έχουν ανακρίνει εκατοντάδες υπόπτους από την έναρξη της επιχείρησης στις 12 Δεκεμβρίου, προσθέτοντας πως κατέστρεψαν έξι εργαστήρια εκρηκτικών και υπόγειες στοές, ενώ εξουδετέρωσαν και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Σε ερώτηση αναφορικά με τους θανάτους Παλαιστινίων και τις αναφορές ότι στρατιώτες απέκλειαν την πρόσβαση ασθενοφόρων σε ασθενείς, ο Ισραηλινός στρατός αρκέστηκε να επιβεβαιώσει ότι είναι σε «εξέλιξη αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες» στην πόλη, προσθέτοντας ότι θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες μετά το τέλος τους.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This