Τουρκικό θράσος: Λογοκρισία σε ελληνικά ΜΜΕ που αντιδρούν θέλει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν!

Έφτασε στο σημείο να προτείνει και θεσμοθέτηση κοινών διμερών μηχανισμών μεταξύ των μέσων ενημέρωσης Ελλάδας και Τουρκίας! 

Must Read

Επιβεβαιώνεται απόλυτα το γεγονός πως όσο υποχωρούμε στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, επιμένοντας στην ανεδαφική ελληνοτουρκική φιλία, τόσο έχει την εντύπωση ότι είμαστε υποτελείς της.

Η… επιτυχία της πρόσφατης επίσκεψης Ερντογάν -για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση μιλώντας για καλό κλίμα- και τα αποτελέσματα της Διακήρυξης των Αθηνών, φαίνονται από το θράσος του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν.

Ο οποίος ξεδιάντροπα είπε ουσιαστικά πως πρέπει να επιβληθεί λογοκρισία στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αντιδρούν και ασκούν κριτική στον χειρισμό των ελληνοτουρκικών, χάρη του… θετικού κλίματος και για να διατηρηθεί αυτό!

Για αυτό τον έλεγχο μάλιστα έφτασε στο σημείο να προτείνει και θεσμοθέτηση κοινών διμερών μηχανισμών μεταξύ των μέσων ενημέρωσης Ελλάδας και Τουρκίας!

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, αναφέρθηκε στο φόρουμ εκπροσώπων των ΜΜΕ των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη και στις 11 και 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

«Και σε αυτό το σημείο είδαμε ότι έχει δημιουργηθεί εκεί ένας πολύ σοβαρός μηχανισμός, ένας μηχανισμός που θα λειτουργεί στη βάση της αμοιβαίας καλής θέλησης και των σχέσεων καλής γειτονίας», δήλωσε με θράσος ο Φαχρετίν Αλτούν.

Και συνέχισε αναφέροντας: «Και εμείς στο δικό μας πεδίο, έχουμε καταβάλει προσπάθειες για την ανάπτυξη αμοιβαίας συνεργασίας στους τομείς της δημόσιας επικοινωνίας, της δημόσιας διπλωματίας και της στρατηγικής επικοινωνίας. Προσπαθούμε να θεσμοθετήσουμε αυτές τις σχέσεις υπό αυτή την έννοια, δημιουργώντας όσο το δυνατόν περισσότερους κοινούς μηχανισμούς. Τις περισσότερες φορές, ο τομέας μας, δηλαδή ο τομέας των ΜΜΕ, δυστυχώς λόγω του γεγονότος ότι η επικρατούσα κουλτούρα δέχεται ως ύψιστη αξία τις ειδήσεις που προκαλούν αίσθηση, λόγω του γεγονότος ότι τα κλικ θεωρούνται κριτήριο επιτυχίας, δυστυχώς προβάλλουν την προοπτική της κρίσης και η δημοσιογραφία της κρίσης επικρατεί της ειδησεογραφίας».

Για να καταλήξει πως επειδή θεωρεί σημαντικό να συμβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης στη διαχείριση των… σωστών πληροφοριών (θα το κρίνει η Άγκυρα άραγε αυτό;), «αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη θεσμοθέτηση διμερών μηχανισμών στον τομέα των μέσων ενημέρωσης».

Η ελληνική κυβέρνηση πως σχολιάζει αυτές τις προκλητικές δηλώσεις; Μήπως θέλει να βάλουν και τούρκικο φέσι οι Έλληνες δημοσιογράφοι για να ικανοποιηθούν οι γείτονες και να μην διαταραχθεί το… θετικό κλίμα;

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This