Αίγυπτος: «Oι εκλογές ήταν η απόρριψη του πολέμου στη Γάζα», είπε ο νικητής

Τρίτη συνεχόμενη θητεία για τον αλ Σίσι... στην σκιά της γειτονικής σύρραξης

Must Read

Το Κάιρο έστειλε μήνυμα κατάπαυσης του πυρός!

Ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι αφότου κέρδισε… χωρίς αντίπαλο τις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, εξασφαλίζοντας τρίτη συνεχόμενη θητεία, σημείωσε πως τα αποτελέσματα ήταν η ηχηρή απόρριψη εκ μέρους των ψηφοφόρων του πολέμου στην γειτονική Γάζα.

Σύμφωνα δε με την εκλογική αρχή, ο πρόεδρος Σίσι επανεκλέχθηκε με συντριπτικό ποσοστό 89,6% κι ενώ η Αίγυπτος προσπαθεί να ανακάμψει από την οικονομική κρίση και παράλληλα επιχειρεί να διαχειριστεί τον κίνδυνο επέκτασης της σύρραξης και του πολέμου κοντά στα σύνορά της, στην χερσόνησο του Σινά! Σημειωτέον, η νέα εξαετής θητεία του 69χρονου προέδρου ξεκινά τον Απρίλιο και θα είναι η τελευταία, βάσει και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αρκετοί μάλιστα ψηφοφόροι αποκάλυψαν ότι οι συγκρούσεις στην Γάζα τούς ώθησαν να ψηφίσουν υπέρ του Σίσι, αυξάνοντας την κυριαρχία του, καθώς ο ίδιος αυτοπροβάλλεται ως πυλώνας σταθερότητας σε μια -βάσει εξελίξεων και επικαιρότητας- ασταθή περιοχή. Οι σύμμαχοί του άλλωστε ευρύτερα στις χώρες του Κόλπου και της Δύσης εξακολουθούν να παρέχουν οικονομική στήριξη στην κυβέρνησή του. «Οι Αιγύπτιοι περίμεναν στην ουρά για να ψηφίσουν, όχι απλώς για να επιλέξουν τον πρόεδρό τους, αλλά για να εκφράσουν σε όλον τον κόσμο την απόρριψη αυτού του απάνθρωπου πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σίσι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This