Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μπερίσα από την αλβανική βουλή

Συνεχείς αντιδράσεις

Must Read

Η αλβανική βουλή αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Σαλί Μπερίσα. Κίνηση που δείχνει πως προχωρούν οι διαδικασίες για την σύλληψη και παραπομπή του σε δίκη.

Η απόφαση συνοδεύτηκε από έντονη αντίδραση και ισχυρές διαμαρτυρίες των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Αναποδογύρισαν έδρανα, άναψαν καπνογόνα και φώναζαν συνθήματα!

Ο Μπερίσα χαρακτήρισε την απόφαση εγκληματική και ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Κάλεσε δε τους οπαδούς του σε διαρκείς διαδηλώσεις μέχρι την ανατροπή όπως είπε του καθεστώτος Ράμα. Την άρση ασυλίας είχε ζητήσει η εισαγγελία κατά της διαφθοράς (SPAK) που ερευνά πιθανή εμπλοκή Μπερίσα σε υποθέσεις αγοραπωλησιών εκτάσεων στα Τίρανα, προς οκογενειακό του όφελος.

Η εισαγγελία είχε επιβάλλει περιοριστικούς όρους στον Μπερίσα, που ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός δεν τήρησε. Πλέον, βρίσκεται ενώπιον δυο δρόμων: να προφυλακιστεί, πράγμα δύσκολο λόγω ηλικίας ή να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο Μπερίσα έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Μ. Βρετανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This