Μακελειό στην Πράγα: Τουλάχιστον 15 νεκροί – Ο δράστης φέρεται να σκότωσε και τον πατέρα του

Στον 4ο όροφο του πανεπιστημίου του Καρόλου φέρεται να είχε οχυρωθεί ο ένοπλος μακελάρης, ο οποίος και αυτοκτόνησε μετά την αποτρόπαια πράξη του

Must Read

Ισχυρό σοκ σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο έχει προκαλέσει το πολύνεκρο αιματηρό περιστατικό στην παλιά πόλη της Πράγας, στην Τσεχία, με ένοπλο να πυροβολεί εντός της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην πλατεία Γιαν Πάλαχ, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να αναφέρουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί και 30 τραυματίες, οι εννέα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, ο δράστης φέρεται πως αμέσως μετά την πράξη του αυτοπυροβολήθηκε και έπεσε στο κενό, με τις τσέχικες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν λόγο για «εξουδετέρωσή» του. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, η εκκένωση του πανεπιστημίου κράτησε αρκετή ώρα, επειδή πολλοί σπουδαστές, με το που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί «αμπαρώθηκαν» στις αίθουσες του κτηρίου, βάζοντας θρανία και καρέκλες πίσω από την πόρτες των αιθουσών, για να σώσουν τις ζωές τους.

«Μισώ τον κόσμο και θέλω να προκαλέσω όσο περισσότερο πόνο μπορώ» φέρεται να ανέφερε σε ένα από τα τελευταία μηνύματά του στο Telegram ο δράστης του πολύνεκρου μακελειού, τον οποίο οι Αρχές ταυτοποίησαν, ανακοινώνοντας πως το όνομά του είναι David Kozak και ότι ήταν ένας 24χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, όπου και συνέβη το αποτρόπαιο αιματηρό περιστατικό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες σπουδαστών, ο David Kozak βρισκόταν «»ταμπουρωμένος στον 4ο όροφο του κτηρίου, απ’ όπου και σκόρπισε το θάνατο, πυροβολώντας στο ψαχνό όσους βρίσκονταν στο χώρο του πανεπιστημίου. Όπως αναφέρουν, εξάλλου, τσέχικα ΜΜΕ, κατόπιν ερευνών της αστυνομίας προέκυψε πως ο David Kozak το πρωί είχε σκοτώσει τον πατέρα του μέσα στο σπίτι τους, στο χωριό Κλάντενσκο. Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τη δολοφονία δεν άργησαν να τη συνδέσουν με το μακελειό στο κέντρο της παλιάς πόλης της Πράγας.

Ανατριχίλες προκαλούν οι εικόνες του φερόμενου δράστη να βρίσκεται στην οροφή του πανεπιστημίου και να σημαδεύει με το όπλο του τον κόσμο, που τρέχει πανικόβλητος να ξεφύγει από τα πυρά του.

Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως μία από τις φοιτήτριες που βγήκαν από παράθυρο και κρύφτηκαν στο περβάζι για να γλιτώσουν από τα πυρά του μακελλάρη, δεν κατάφερε να κρατηθεί και έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

^
Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα (ιστορικά γνωστό ως Πανεπιστήμιο της Πράγας) είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Τσεχίας. Αποτελεί δε ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη που λειτουργούν αδιάκοπα από την ημέρα που ιδρύθηκαν. Σήμερα το πανεπιστήμιο αποτελείται από 17 σχολές, εκ των οποίων οι 14 στην  τσεχική πρωτεύουσα και οι υπόλοιπες στο Χράντεκ Κραλόβε και στο Πλζεν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This