«Σπασίκλας», πολεμοχαρής και μισάνθρωπος ο μακελάρης της Πράγας – Είχε φτιάξει και αυτοσχέδια βόμβα

Μετά τη δολοφονία του πατέρα του, είχε στείλει μήνυμα στη φίλη του ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει

Must Read

Εμμονή με τα όπλα και με την Ιστορία είχε ο Νταβίντ Κόζακ, ο 24χρονος μακελάρης της Πράγας, ο οποίος μισούσε τόσο τους ανθρώπους που είχε από καιρό προσχεδιασμένη τη χθεσινή αποτρόπαια πράξη του, που -μέχρι στιγμής- έχει στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Daily Mail», ο Κόζακ περιγράφεται σαν ένας άνθρωπος «κλειστός», «σπασίκλας», αλλά υπόδειγμα φοιτητή. Είχε λευκό ποινικό μητρώο και άδεια οπλοκατοχής, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να κατασκευάσει και μια «αυτοσχέδια βόμβα», την οποία φύλαγε στο κελάρι του σπιτιού του, με σκοπό, προφανώς, να τη χρησιμοποιήσει στην πρώτη ευκαιρία. Σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικής πηγής στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa», η εν λόγω βόμβα αποτελούνταν από «κύλινδρο, πυρομαχικά, πυροτεχνικό υλικό και χημικές ουσίες».

«Το κελάρι έμοιαζε με καταφύγιο. Το μπουκάλι ήταν μεγάλο, είχε πολλά καλώδια συνδεδεμένα σε αυτό, που οδηγούσαν σε άλλο εξοπλισμό. Κατά τη γνώμη μου περιείχε ένα σύστημα που θα προκαλούσε έκρηξη», ανέφερε στην εφημερίδα άλλη πηγή.

Πριν το ανεπανάληπτο μακελειό στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, ο Νταβίντ Κόζακ είχε δολοφονήσει τον πατέρα του μέσα στο σπίτι τους, ενώ είχε στείλει μήνυμα στη φίλη του πως θα αυτοκτονήσει. Όπως ανακοίνωσε ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούζαν, ο τελικός απολογισμός της πολύνεκρης επίθεσης είναι 14 νεκροί, μαζί με τον Κόζακ, ανάμεσα στους οποίους δεν υπάρχουν ξένοι υπήκοοι, καθώς και 25 συνολικά τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

^
Νωρίτερα, στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα ακόμη συγκλονιστικό βίντεο, αυτή τη φορά από την έφοδο της αστυνομίας της Τσεχίας στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, όπου από το μπαλκόνι του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής ο 24χρονος μακελάρης είχε ανοίξει πυρ, σκορπώντας τον θάνατο. Στο εν λόγω βίντεο, μάλιστα, ακούγονται οι διάλογοι μεταξύ των αστυνομικών:

Αστυνομικός 1: «Είναι κρυμμένος, στην αριστερή πλευρά. Από εκεί που στέκομαι εγώ. Πυροβολεί! Πυροβολεί πίσω από το τοιχίο.

Αστυνομικός 2: Τον βλέπω.

Αστυνομικός 1: Τον βλέπω, είναι εκεί! Φοράει μαύρα ρούχα! Είναι στη γωνία! Δίπλα στη σημαία! Δίπλα στη σημαία της Τσεχίας στη γωνία, στην κορυφή της σχολής! Έχει ένα μακρύκανο όπλο. Στην οροφή. Στα αριστερά στη Σχολή Τεχνών. Πάνω στη γκαλερί! Φοράει μαύρα ρούχα!

Αστυνομικός 2: Έρχεται!

Αστυνομικός 1: Πυροβολεί και στέκεται στην κορυφή, όπως η τσέχικη σημαία!».

Ο αστυνομικός απευθύνεται στο δράστη:

Αστυνομικός 2: «Έι, παλιομ@@@@@! Εδώ, είμαι, πυροβόλησε εδώ πέρα! Ελα εδώ! Εδώ είμαι, εδώ είμαι! Έι! Έι!»

Μετά απευθύνεται και πάλι στους συναδέλφους του:

Αστυνομικός 1: «Για να μην πυροβολήσει αυτούς τους ανθρώπους! Γ@@@@@! Υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα. Είναι στον 4ο όροφο» .

Αστυνομικός 2: «Τον βλέπεις ακόμα;»

Αστυνομικός 1: Ναι, όχι, όχι

Φωνή από τον ασύρματο: (ακατάληπτο) «…στην είσοδο του τμήματος φιλοσοφίας. Περιμένει ένα ασθενοφόρο. Θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πρέπει να τους πούμε ότι ο δράστης είναι στην οροφή.

Αστυνομικός 1: Κανείς δεν πρόκειται να μπει εκεί μέσα. (ακατάληπτη φωνή στον ασύρματο) Πρόσεχε, έρχεται! Έρχεται!

Φωνή από τον ασύρματο: Πρέπει να ετοιμάσουμε τους τραυματιοφορείς.

Αστυνομικός 1: Έχει μακρύ όπλο! Είναι μεγάλο!

Αστυνομικός 2: Περνάει κάτω από την ουκρανική σημαία! Επαναλαμβάνω: Περνάει κάτω από την ουκρανική σημαία!

Aστυνομικός 1: Γαμώτο, εγώ θα τον έδιωχνα από εδώ.

Αστυνομικός 2:Είναι στους προβολείς. Είναι στους προβολείς.

Αστυνομικός 1: Είναι στα φώτα και καλύπτεται!

Αστυνομικός 1 προς τον συνάδελφό του: Πρόσεχε!

Αστυνομικός 2: Χρειάζεται ελεύθερος σκοπευτής, για να το αναλάβει. Εγώ έχω μόνο ένα Glock 19.

Αστυνομικός 1: Είναι εκεί! Προσοχή! Πυροβολεί! Θα πυροβολήσει! (ακούγονται πυροβολισμοί). Γαμώτο, δεν μπορούμε να πυροβολήσουμε. Κρύβεται κάτω από τη σημαία! Στα φώτα! Με τα φώτα! Και πυροβολεί μέσα από το τοιχίο!

Αστυνομικός 2: Θα τον σκοτώσω!

Φωνή από τον ασύρματο: Είναι κάτω από την ουκρανική σημαία. Κάτω από τον πύργο. Όχι κάτω από την τσέχικη σημαία.

Αστυνομικός 2: Μετακινήθηκε!

Αστυνομικός 1: Καταφατικό! Μετακινήθηκε! Και πυροβολεί μέσα από το τοιχίο! Προτείνω η ομάδα SWAT να πυροβολήσει από τη γέφυρα! Υπάρχει καθαρή οπτικό πεδίο!

Aστυνομικός 2: Ή αλλιώς κάποιος με ένα μεγάλο όπλο από το Rudolfinum.

Αστυνομικός 1: Κάθαρμα! Αντε γ@@@@@@ βρωμιάρη!

Αστυνομικός 2: Είσαι ένα γ@@@@@@ κάθαρμα, γ@@@@@@!
(ακατάληπτες φωνές στον ασύρματο και σειρήνες)

Αστυνομικός 2: Παιδιά, ελάτε! Γ@@@! Είναι εκεί έξω. Γ@@@, ας πυροβολήσουμε!

Αστυνομικός 1: Ρωτήστε αν μπορείτε να πυροβολήσετε από εδώ! Τουλάχιστον να έχετε κάλυψη… Ας τον κρατήσουμε απασχολημένο!

Αστυνομικός 2: Σηκώθηκε! Σηκώθηκε! Σηκώθηκε! Αν έχεις μεγάλο όπλο, ρίχτου!

  • Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Τα θύματα άφησαν την τελευταία τους πνοή στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός πως ορισμένα από τα νεαρά άτομα ήταν συμφοιτητές του δράστη! Ο 24χρονος βρισκόταν στους πάνω ορόφους κατά την έφοδο της αστυνομίας και όταν τούς είδε να πλησιάζουν, αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή του.

^

Χαλάρωσαν τα μέτρα ασφαλείας στην Πράγα

Στο μεταξύ, στην Πράγα που είναι ακόμα «μουδιασμένη» από το πρωτοφανές μακελειό η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος έχει παρέλθει. Ωστόσο, συνεχίζει να προσέχει χώρους, όπως σχολεία.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας, Μάρτιν Βόντρασεκ ο 24χρονος δεν ήταν γνωστός στις αρχές και είχε στην κατοχή του «τεράστιο οπλοστάσιο και πυρομαχικά». Μάλιστα, όπως ανέφερε, αν δεν είχαν επέμβει οι αστυνομικοί, οι νεκροί θα ήταν πολλοί περισσότεροι!

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον νεαρό πριν από την επίθεση στο πανεπιστήμιο, καθώς ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός στο χωριό Χόστουν, δυτικά της Πράγας. Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, ο 24χρονος «έφυγε για την Πράγα, δηλώνοντας ότι θέλει να αυτοκτονήσει». Στην αρχή έψαξαν τον φοιτητή σε κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς εκεί είχε μάθημα, αλλά δεν τον βρήκαν, καθώς ήταν στο γειτονικό κεντρικό κτίριο της Σχολής, όπου ετοιμαζόταν να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του, φέροντας, μάλιστα, μαζί του 30 όπλα κάθε είδους!

To χειρότερο περιστατικό

Πρόκειται για το χειρότερο τέτοιο περιστατικό που έχει σημειωθεί στη χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης, στην οποία πολλοί άνθρωποι έχουν στην κατοχή τους όπλα, μερικοί κυνηγετικά ή αθλητικά τουφέκια, όμως τα επεισόδια με πυροβολισμούς «στα τυφλά» είναι σπάνια.

Άνθρωποι ανάβουν από χθες το βράδυ κεριά έξω από τη μεσαιωνική έδρα του πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης, ενώ επικεφαλής των πανεπιστημίων της χώρας σχεδιάζουν να αποτίσουν επιτόπου φόρο τιμής.

Ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ράκουσαν δήλωσε στο τσεχικό ραδιόφωνο πως έχουν ταυτοποιηθεί 13 από τους 14 νεκρούς. Το υπουργείο ανέφερε πως στους τραυματίες περιλαμβάνονται δύο πολίτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ένας Ολλανδός. Οι αρχές δεν γνωστοποίησαν νέες πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών.

Από την αστυνομία της Τσεχίας τονίζουν ότι μπορεί ο 24χρονος να δέχτηκε βοήθεια από την κοπέλα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι τέτοιο επιβεβαίωσαν σε δημοσιογράφο της ολλανδικής «Volkskrant» που βρισκόταν στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα φέρεται να προσπαθεί να διαφύγει στο εξωτερικό.

Έλεγχος και στα κοινωνικά δίκτυα

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ δήλωσε χθες πως η αστυνομία ελέγχει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ενδεχόμενη σχέση του δράστη με λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ζητούσε να αντληθεί έμπνευση από επεισόδιο με τυφλούς πυροβολισμούς εναντίον πλήθους ανθρώπων στη Ρωσία, όμως δεν υπάρχει επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, παρακολουθούνται και άλλες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για εκφράσεις μίσους προς τα θύματα, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που ενδέχεται να θελήσουν να τον μιμηθούν.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This