Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό στην Πράγα: Η «φρικτή προμελετημένη πράξη» στο Πανεπιστήμιο και η διπλή δολοφονία στο δάσος

Ποια είναι η Αλίνα, η «έμπνευση» του μακελάρη, η οποία πυροβόλησε συμμαθητές της και αυτοκτόνησε. Τελικά, ο 24χρονος δολοφόνος αυτοκτόνησε ή έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού;

Must Read

Στο πένθος η Τσεχία μετά το μακελειό με τους 15 νεκρούς και τους τουλάχιστον 24 τραυματίες μετά την επίθεση ενός 24χρονου φοιτητή στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας. Ο δράστης πυροβολούσε αδιακρίτως και στο τέλος αυτοκτόνησε. 

 

 

Αρχικά, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια επίθεση «διεθνούς τρομοκρατίας». Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με βαρύ οπλισμό, κινητοποιήθηκαν όταν ξεκίνησε η επίθεση, στο ιστορικό κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας. Πολλά κτίρια εκκενώθηκαν και ζητήθηκε από τους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Σοκαρισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη με τους 15 νεκρούς οι οποίοι έπεσαν από τα πυρά του φοιτητή Ντέιβιντ Κόζακ, ενώ άλλοι 24 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί με τους 9 από αυτούς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

 

Ο 24χρονος αφού σκότωσε τον πατέρα του, φεύγοντας από το χωριό του, που απέχει 21 χιλιόμετρα από την πόλη, είπε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει. Οι αρχές αναζητούσαν τον δράστη πριν προκαλέσει το μακελειό στο πανεπιστήμιο. Κάνουν λόγο για «φρικτή προμελετημένη πράξη». Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο πανεπιστήμιο και εκκένωσαν το κτήριο της Σχολής Καλών Τεχνών όπου φοιτούσε και στο σπίτι του νεαρού όπου εντόπισαν νεκρό τον πατέρα του. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, πυροβολισμοί ακούστηκαν από διπλανό κτήριο και ακολούθηκαν οι σκηνές χάους και πανικού.

 

 

Η μυστηριώδης Αλίνα… 

«Έχω εμπνευστεί πάρα πολύ από την Αλίνα… Πάρα πολύ» έγραφε πριν λίγες ημέρες στο Telegram, ο μακελάρης της Πράγας, Ντέιβιντ Κόζακ, ο οποίος πριν σκοτώσει 15 ανθρώπους στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, είχε σκοτώσει με το στρατιωτικό του τυφέκιο και τον πατέρα του. Οι Αρχές μάλιστα εξετάζουν το γεγονός αν είναι αυτός ο δράστης της δολοφονίας δύο ανθρώπων, πριν λίγες ημέρες. Πατέρας και κόρη βρέθηκαν νεκροί σε δάσος, κοντά στην τσεχική πρωτεύουσα, την περασμένη εβδομάδα και οι Αρχές θεωρούν πιθανό το σενάριο ο Ντέιβιντ Κόζακ να κρύβεται πίσω και από αυτό το έγκλημα.

 

 

 

Ο 24χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Καρόλου, όπου έδρασε και μόλις πλησίασαν οι αστυνομικοί αυτοκτόνησε, είχε γράψει στα social media πριν λίγες ημέρες πως είχε εμπνευστεί από την Αλίνα Αφανάσκινα, ωστόσο «σκότωσε λίγους, αλλά θα το διορθώσω», όπως είχε γράψει χαρακτηριστικά.

 

 

Πρόκειται για την 14χρονη, η οποία στις 7 Δεκεμβρίου άνοιξε πυρ με επαναληπτική καραμπίνα στο σχολείο της στο Μπριάνσκ, μια πόλη στη δυτική Ρωσία, σκοτώνοντας μία συμμαθήτρια της και τραυματίζοντας άλλους πέντε προτού αυτοκτονήσει. Η διαδικτυακή εφημερίδα Mash είχε γράψει ότι η δράστις ήταν οπλισμένη και με κυνηγητικό μαχαίρι, το οποίο είχε μέσα στη δεξιά της μπότα.

 

 

«Δίδασκα τη στιγμή των πυροβολισμών – Είμαστε όλοι σε σοκ»

Για τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μίλησε ο επίκουρος καθηγητής του Ινστιτούτου Ελληνικών και Λατινικών, Κώστας Τσίβος. «Την ώρα που έγινε το συμβάν εγώ δίδασκα στο κτήριο της πρυτανείας το οποίο απέχει 500 μέτρα από το κυρίως κτήριο της φιλοσοφικής σχολής. Τώρα προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες για το ποιοι συγκαταλέγονται στα θύματα. Είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ, δεν υπάρχει προηγούμενο (περιστατικό) στα ακαδημαϊκά χρονικά της χώρας», τόνισε ο κ. Τσίβος.

 

 

 

«Είπαμε στους φοιτητές να πάρουν τηλέφωνο τους δικούς τους για να ενημερώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους» συνέχισε, ενώ υπογράμμισε: «Καταλαβαίνω την αγωνία σας. Στους εκατοντάδες φοιτητές στο πρόγραμμα Εράσμους υπάρχουν κάποιοι Έλληνες αλλά θεωρώ μάλλον απίθανο (να τους έχει συμβεί κάτι) γιατί η επίθεση αυτή εκδηλώθηκε στον 4ο όροφο της σχολής, που έχουν την έδρα τους οι διοικητικές υπηρεσίες».

 

 

 

 

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων

 

Οι εικόνες που έχουν μεταδοθεί από το μακελειό στην Πράγα δείχνουν την απόλυτη φρίκη, με κόσμο τρέχει και να κρύβεται πανικόβλητος, για να γλυτώσει από τις σφαίρες του δράστη, ο οποίος μετά τα όσα έκανε, αυτοκτόνησε. Μιλώντας δύο Έλληνες, η Κέλλυ και ο Αντώνης, οι οποίοι βρίσκονται για διακοπές αυτές τις μέρες στην Πράγα, μετέφεραν το κλίμα του απόλυτου τρόμου που επικράτησε και επικρατεί στην πρωτεύουσα της Τσεχία. Η Κέλλυ δήλωσε χαρακτηριστικά πως μόλις 5′ λεπτά πριν βρισκόταν στην Πλατεία Γιαν Πλάχαν, που είναι το Πανεπιστήμιο.

 

Μηνύματα μίσους

Γενικότερα ο 24χρονος μακελάρης «ανέβαζε» στο Telegram μηνύματα μίσους, λέγοντας πως ήθελε να σκορπίσει τον όλεθρο, να σκοτώσει και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. «Θέλω να σκοτώσω σε σχολείο και πιθανόν να αυτοκτονήσω. Πάντα ήθελε να σκοτώσω. Πίστευα πως θα γίνω μανιακός το μέλλον» ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ενώ σε άλλο σημείο τόνιζε: «Θέλω να κάνω τους περισσότερους φόνους στην ιστορία». Σε άλλες αναρτήσεις του ανέφερε πως «η ζωή είναι σκ@τ@», ή πως «θέλω να σκοτώσω». Ακόμα έχει γράψει «μισώ τον κόσμο και θέλω να αφήσω όσο περισσότερο πόνο μπορώ».

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Πράγα: Ανατριχιαστικό βίντεο με τον μακελάρη να πυροβολεί «στο ψαχνό»! 

Πράγα: «Ήμασταν όλοι εκεί γύρω» αναφέρουν Έλληνες φοιτητές και τουρίστες – Η μαρτυρία Έλληνα καθηγητή που διδάσκει στο πανεπιστήμιο 

Μακελειό στην Πράγα: Τουλάχιστον 15 νεκροί – Ο δράστης φέρεται να σκότωσε και τον πατέρα του

Τσεχία: Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο στην Πράγα 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This