Πράγα: Ανατριχιαστικό βίντεο με τον μακελάρη να πυροβολεί «στο ψαχνό»!

Οι χειρότερες μαζικές δολοφονίες των τελευταίων ετών στην Ευρώπη

Must Read

Σε ένα σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας αργά το βράδυ, βλέπουμε τον 24χρονο David Kozak να «σπέρνει» τον θάνατο και τον πανικό στους χώρους του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα, πυροβολώντας αδιακρίτως προς όλους όσοι βρίσκονταν αργά το απόγευμα στο σημείο.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο μακελάρης χρησιμοποίησε ένα πυροβόλο όπλο τύπου ZEV .308 WIN, προκειμένου να σκοτώσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε, βάζοντας στο στόχαστρό του φοιτητές στο κτήριο όπου βρίσκεται και το τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου. Ο -μέχρι στιγμής- τραγικός απολογισμός της αιματηρής επίθεσης είναι 15 νεκροί και 30 τραυματίες, οι εννέα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτό, βέβαια, είναι μόνο ένα από τα εξίσου σοκαριστικά βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου μετά το ανεπανάληπτο μακελειό στην Πράγα, με κάποια από αυτά να δείχνουν φοιτητές να πηδούν πανικόβλητοι από παράθυρα, προκειμένου να γλιτώσουν από τα πυρά του 24χρονου συμφοιτητή τους.

Τη βαθιά του θλίψη για τη σημερινή πολύνεκρη επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Πράγας, εξέφρασε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, μέσω της οποίας εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Στην απάντησή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας ευχαριστεί το ελληνικό ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως «η υποστήριξή σας σημαίνει πολλά σε αυτή την τραγική περίοδο».

^
Οι χειρότερες μαζικές δολοφονικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Ευρώπη από το 1987

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντλώντας υλικό από το πρακτορείο Reuters, δημοσίευσε το ακόλουθο χρονολόγιο, στο οποίο περιλαμβάνονται ορισμένες από τις χειρότερες μαζικές δολοφονικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στη «Γηραιά Ήπειρο» τις τελευταίες δεκαετίες:

  • Βέλγιο, Μάιος 1987: Ο Μίχαελ Φαν Βαϊνεντέλε, ο οποίος είχε τραυματίσει τα πεθερικά του και κυκλοφορούσε, σε κατάσταση αμόκ, στην αγροτική κοινότητα του Μπογκάαρντεν, στα νότια των Βρυξελλών, αυτοκτονεί καθώς η αστυνομία προσπαθεί να τον πείσει να παραδοθεί, αφού νωρίτερα σκότωσε έξι ανθρώπους.
  • Βρετανία, Αύγουστος 1987: Ο Μάικλ Ράιαν, ένας 27χρονος παθιασμένος με τα όπλα από την πόλη Χάνγκερφορντ, σκότωσε 16 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 11, ενώ στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.
  • Γαλλία, Ιούλιος 1989: Ένας Γάλλος αγρότης πυροβόλησε και σκότωσε 14 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειάς του, στο χωριό Λουξιόλ, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Τραυματίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς.
  • Γαλλία, Σεπτέμβριος 1995: Ένας 16χρονος, οπλισμένος με τουφέκι, κυκλοφορεί σε κατάσταση αμόκ στην πόλη Κιέρ, έπειτα από έναν καυγά με τους γονείς του. Ο ανήλικος πυροβόλησε και σκότωσε 16 ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
  • Βρετανία, Μάρτιος 1996: Ο Τόμας Χάμιλτον εισβάλλει σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ντανμπλέιν της Σκωτίας, πυροβολεί και σκοτώνει 16 παιδιά και τη δασκάλα τους, προτού βάλει τέλος στη ζωή του.
  • Γερμανία, Απρίλιος 2002: Ο Ρόμπερτ Σταϊνχάουζερ, 19 ετών, ανοίγει πυρ στην Ερφούρτη, αφού προηγουμένως δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να γράψει ένα τεστ μαθηματικών. Σκότωσε 12 καθηγητές, μια γραμματέα, δύο μαθητές και έναν αστυνομικό στο Γυμνάσιο Γκούτενμπεργκ και κατόπιν αυτοκτόνησε.
  • Φινλανδία, Νοέμβριος 2007: Ο Πέκα-Έρικ Αουβίνεν σκότωσε έξι συμμαθητές του, μια νοσοκόμα και τον διευθυντή του Λυκείου Γιόκελα, κοντά στο Ελσίνκι, προτού στρέψει το πιστόλι στον εαυτό του και βάλει τέλος στη ζωή του.
  • Φινλανδία, Σεπτέμβριος 2008: Ο σπουδαστής Μάτι Σάαρι ανοίγει πυρ σε μια επαγγελματική σχολή στο Καουχαγιόκι της βορειοδυτικής Φινλανδίας και σκοτώνει εννέα μαθητές και έναν υπάλληλο. Ο δράστης αυτοκτόνησε.
  • Γερμανία, Μάρτιος 2009: Ένας 17χρονος ένοπλος σκότωσε εννέα μαθητές και τρεις εκπαιδευτικούς σε σχολείο κοντά στη Στουτγάρδη και άλλον έναν άνθρωπο σε μια κλινική. Αργότερα έπεσε νεκρός, σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, κατά την οποία σκοτώθηκαν και δύο περαστικοί, ανεβάζοντας σε 16 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δράστη.
  • Βρετανία, Ιούνιος 2010: Ο Ντέρικ Μπερντ ανοίγει πυρ σε διάφορες κοινότητες στην αγροτική περιοχή της Κάμπρια. Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, 11 τραυματίστηκαν. Ο δράστης αυτοκτόνησε.
  • Σλοβακία, Αύγουστος 2010: Ένας ένοπλος σκοτώνει έξι μέλη μιας οικογένειας Ρομά και άλλη μια γυναίκα στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα. Άλλοι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του.
  • Ολλανδία, Απρίλιος 2011: Ο Τρίσταν φαν ντερ Φλις ανοίγει πυρ στο εμπορικό κέντρο Ridderhof, στα νότια του Άμστερνταμ, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους προτού στρέψει το όπλο και στον εαυτό του.
  • Νορβηγία, Ιούλιος 2011: Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ σκοτώνει συνολικά 77 ανθρώπους. Οι οκτώ τραυματίζονται θανάσιμα από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Όσλο. Στη συνέχεια ανοίγει πυρ και σκοτώνει άλλους 69 –οι περισσότεροι έφηβοι– σε μια θερινή κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.
  • Γαλλία, Νοέμβριος 2015: Εξτρεμιστές ισλαμιστές οπλισμένοι με καλάσνικοφ και βόμβες βάζουν στο στόχαστρο την αίθουσα συναυλιών Bataclan, έξι μπαρ και εστιατόρια, καθώς την περιοχή γύρω από το γήπεδο Σταντ ντε Φρανς, έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα, σκοτώνοντας συνολικά 130 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες.
  • Γερμανία, Ιούλιος 2016: Ένας 18χρονος Γερμανοϊρανός, παθιασμένος με τις μαζικές δολοφονίες, σκοτώνει εννέα ανθρώπους στο Μόναχο.
  • Γερμανία, Μάρτιος 2023: Ένας ένοπλος στο Αμβούργο σκοτώνει έξι ανθρώπους και αυτοκτονεί σε μια αίθουσα προσευχής των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα που έχασε το μωρό της.
  • Σερβία, Μάιος 2023: Ένα 13χρονο αγόρι σκοτώνει οκτώ συμμαθητές του και έναν φύλακα ασφαλείας σε σχολείο του Βελιγραδίου. Δύο ημέρες αργότερα, ένας ένοπλος σκοτώνει οκτώ ανθρώπους και τραυματίζει άλλους 14 σε ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα της Σερβίας. Και οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This