Διπλωματικό επεισόδιο Βρετανίας-Βενεζουέλας

Για τα μάτια... του πετρελαίου

Must Read

Στα… μαχαίρια Ηνωμένο Βασίλειο και Βενεζουέλα!

Οι Βρετανοί ανακοίνωσαν χθες παραμονή Χριστουγέννων, αίφνης, την ανάπτυξη πολεμικού πλοίου και στόλου για την υποστήριξη της Γουιάνας, εν μέσω της κρίσης για την Εσεκίμπο. Μίας περιφέρειας με υπέδαφος πλούσιο σε πετρέλαιο και την οποία διεκδικεί η Βενεζουέλα! Άμεσα αντέδρασε η πλευρά του Καράκας, καταγγέλλοντας ως πρόκληση την κίνηση του Λονδίνου. Και το διπλωματικό επεισόδιο δεν άργησε να εμφανιστεί στον ορίζοντα.

«Το HMS Trent θα μεταβεί στη Γουιάνα, περιφερειακό σύμμαχό μας και εταίρο μας στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας, εντός του μήνα», ανέφερε λιτά το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με δημοσίευση του BBC, το πολεμικό πλοίο παράκτιας περιπολίας αναμένεται να συμμετάσχει σε εργασίες μαζί με άλλους συμμάχους στα ύδατα της -κάποτε- βρετανικής αποικίας. Αυτό ήταν και το «πάτημα» των Βρετανών στην όλη υπόθεση. Πιστεύοντας ότι έχουν δικαιοδοσία και ελεύθερο ενεργειών. Το Λονδίνο μάλιστα έστειλε στο σημείο της αντιπαράθεσης τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την αμερικανική ήπειρο, Ντέιβιντ Ράτλεϊ.

Το HMS Trent, να τονίσουμε, το οποίο κυρίως αναπτύσσεται στην Μεσόγειο, εστάλη στις αρχές Δεκεμβρίου στην Καραϊβική, στο πλαίσιο διαδοχικών επιχειρήσεων κατά της διακίνησης ναρκωτικών. Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, Παδρίνο Λόπες, αντέδρασε: «Πολεμικό πλοίο; Και μετά; Και (τι απέγινε) η δέσμευση να επιδειχθεί καλή θέληση και να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη; Και η υπόσχεση να μην γίνονται απειλές και να μην χρησιμοποιηθεί βία σε οποιαδήποτε περίσταση;», αναφερόμενος στις δεσμεύσεις των προέδρων Βενεζουέλας και Γουιάνας, αντίστοιχα, του Νικολάς Μαδούρο και του Ιρφάν Αλί, κατά την συνάντησή τους την 14η Δεκεμβρίου. «Παραμένουμε σε επιφυλακή μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα της Καραϊβικής και της Αμερικής μας», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This