Ιράκ: «Κατάρες» κατά Ισραήλ – ΗΠΑ στην κηδεία του ταξίαρχου των Φρουρών της Επανάστασης

O Reza Mousavi είναι το δεύτερο υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης που σκοτώνεται από εχθρικά πυρά, μετά τον Κασέμ Σολεϊμανί, διοικητή των ειδικών δυνάμεων αλ-Κουντς

Must Read

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς ο θάνατος  του Reza Mousavi, ταξίαρχου των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό της Συρίας, έχει προκαλέσει την οργή των Ιρανών.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του υψηλόβαθμου στελέχους του καθεστώτος του Ιράν πραγματοποιήθηκε στη Νατζάφ, μια ιερή για τους σιίτες πόλη του Ιράκ, με το συγκεντρωμένο πλήθος να φωνάζει συνθήματα όπως «θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ», «η Αμερική είναι ο εχθρός του Θεού» και «η Αμερική είναι ο μεγάλος σατανάς».

Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν σήμερα ότι η Τεχεράνη θα εκδικηθεί για τον θάνατο του Reza Mousavi, του πιο υψηλόβαθμου στελέχους τους που σκοτώνεται από τον εχθρό, μετά τον θάνατο του Κασέμ Σολεϊμανί. «Η απάντησή μας στη δολοφονία του Μουσαβί θα είναι ένας συνδυασμός άμεσης δράσης και άλλων ενεργειών εκ μέρους του μετώπου της αντίστασης», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος των Φρουρών, Ραμαζάν Σαρίφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr. Σημειώνεται πως ο όρος «μέτωπο της αντίστασης» είναι αυτός που αρέσκεται να χρησιμοποιεί το Ιράν προκειμένου να περιγράψει συνολικά τη Συρία, τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, την παλαιστινιακή Χαμάς, διάφορες οργανώσεις στο Ιράκ και τους Χούθι της Υεμένης.

Παρόντες στην τελετή ήταν πολλοί Ιρανοί και μέλη του Χασντ αλ-Σαάμπι, ενός συνασπισμού πρώην παραστρατιωτικών ιρακινών οργανώσεων που πρόσκεινται στο Ιράν, με το φέρετρο με το άψυχο σώμα του Reza Mousavi να μεταφέρεται στα χέρια από μέλη της οργάνωσης αρχικά μέχρι το μαυσωλείο του ιμάμη Αλί, ιδρυτή του σιιτισμού. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Κερμπάλα, τη δεύτερη ιερή πόλη του Ιράκ, όπου βρίσκονται τα μαυσωλεία των ιμάμηδων Χουσεΐν και Αμπάς, ενώ, κατόπιν θα ταξιδέψει αεροπορικώς για το Ιράν, όπου και θα γίνει η ταφή του.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This