ΗΠΑ: Ίδρυμα μηνύει τη CIA για απόκρυψη πληροφοριών περί προέλευσης του νέου κορωνοϊού

Must Read

Την ώρα που τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανά τον κόσμο αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, προκαλώντας εκ νέου ανησυχία στους ειδικούς, στις ΗΠΑ η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται νέα πυρά για τους χειρισμούς της στην πανδημία Covid-19.

Ειδικότερα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες καταγγελίες για απόπειρα της αμερικανικής κυβέρνησης να αποκρύψει πληροφορίες για την προέλευση του κορωνοϊού, με το συντηρητικό ίδρυμα Heritage Foundation, μάλιστα, να καταθέτει μήνυση κατά της CIΑ, υποστηρίζοντας ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ αρνήθηκε να παραδώσει έγγραφα που τεκμηριώνουν απόπειρα δωροδοκίας, πιστοποιώντας την προσπάθεια συγκάλυψης από μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος The Daily Caller, οι μηνυτές υποστηρίζουν πως η CIA προσέφερε «οικονομικά κίνητρα» σε αναλυτές, προκειμένου να «αλλάξουν τη θέση τους σχετικά με την προέλευση του ιού», σύμφωνα με την οποία η διαρροή από κινεζικό εργαστήριο είναι η επικρατέστερη εξήγηση. Σύμφωνα με το Reuters, αναλυτές της αμερικανικής κυβέρνησης φέρονται να «συμπέραναν» ότι ο ιός μάλλον διέρρευσε από το Εργαστήριο Ιολογίας της Γουχάν.

Το Heritage Foundation επανέλαβε την καταγγελία του ότι ανώτερος πράκτορας της CIA ενημέρωσε τον Σεπτέμβριο αξιωματούχους της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με την δωροδοκία έξι αναλυτών που είχαν αναλάβει να διερευνήσουν την προέλευση της πανδημίας. Η προσφορά υποτίθεται ότι έγινε υπό τον όρο ότι θα υποστήριζαν τη θεωρία ότι ο ιός έχει φυσική προέλευση από τα ζώα στον άνθρωπο. Σε επιστολή με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου, ο Μπραντ Ουένστραπ, πρόεδρος της επιτροπής για την πανδημία κορωνοϊού, και ο Μάικ Τέρνερ, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Πληροφοριών, ζήτησαν από τη CIA έγγραφα σχετικά με αυτές τις υποτιθέμενες πληρωμές.

Η επιστολή των δύο ρεπουμπλικανών προέδρων ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, έξι από τα επτά μέλη της ομάδας πίστευαν αρχικά ότι υπήρχαν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που έδειχναν, με χαμηλή εμπιστοσύνη, ότι η Covid-19 διέρρευσε από το Εργαστήριο Ιολογία τη Γουχάν.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, όπου υποβλήθηκε η μήνυση, καλείται, πλέον, να αποφασίσει αν θα υποχρεώσει τη CIA να παραδώσει τα έγγραφα, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την ελευθερία στην πληροφόρηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This