Δίκη Μπελέρη: Έρευνα για ψευδομαρτυρία κατά του βασικού μάρτυρα κατηγορίας ξεκινά η αλβανική δικαιοσύνη

Το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας για κατ' οίκον περιορισμό δεν έγινε δεκτό

Must Read

Μια αισιόδοξη εξέλιξη υπάρχει στη δίκη του Φρέντι Μπελέρη, καθώς η αλβανική δικαιοσύνη ετοιμάζεται να ξεκινήσει έρευνα για ψευδομαρτυρία σε βάρος του βασικού μάρτυρα κατηγορίας του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μία ημέρα πριν από τη συνέχιση της δίκης (αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί), η οποία είχε διακοπεί στις 19 του μήνα, καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία δεν πήγαν στο δικαστήριο να καταθέσουν οι μάρτυρες κατηγορίας, η αλβανική δικαιοσύνη έκανε αποδεκτό το σχετικό αίτημα του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως οι εισαγγελείς έχουν κατασκευάσει στοιχεία, τα οποία έχουν εμφανίσει σαν να είναι ηχογραφήσεις ή βιντεοσκοπήσεις οι οποίες ήταν παράνομες.

Το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση της 11ης Οκτωβρίου της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος για τη μη κίνηση της ποινικής διαδικασίας κατά του μάρτυρα κατηγορίας Αρσέν Ράμα και να δεχθεί την έφεση που υπέβαλε ο Φρέντι Μπελέρης. Ο Αρσέν Ράμα, ψαράς στο επάγγελμα, είναι το πρόσωπο που έκανε την ηχητική υποκλοπή που οδήγησε στη φυλακή τον Μπελέρη.

Στο μεταξύ, το αίτημα του Βορειοηπειρώτη αυτοδιοικητικού για κατ’ οίκον περιορισμό δεν έγινε δεκτό. Συγκεκριμένα, το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος της Αλβανίας (GJKKO) απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του Μπελέρη να ανακληθεί ή να αντικατασταθεί το μέτρο ασφαλείας που περιγράφεται ως «σύλληψη στη φυλακή». Όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου άσκησε νέα έφεση κατά της φυλάκισής του, ζητώντας ένα «ελαφρύτερο μέτρο» μέχρι να τελεσιδικήσει η κύρια υπόθεση, που αφορά στην κατηγορία περί εξαγοράς ψήφων.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κατά τη διακοπή της δίκης είχε αναφέρει πως «έκλεισε» το ζήτημα των μαρτύρων κατηγορίας που δεν είχαν εμφανιστεί και ότι δεν θα τους αναζητήσουν άλλο, ενώ αύριο αναμένεται να καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:
^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This